Завантаження ...
banner
banner

Чому дітям важливо їсти шоколад: подробиці

Чому дітям важливо їсти шоколад: подробиці фото

Як пояснюють медики, багато батьків вважають за краще значно обмежувати своїх чад від вживання шоколаду, - пише novosti24.

Насправді ж в цьому відношенні важливо зберігати оптимальність кількості поїдання ласощів. Користь же солодощів є незаперечною. Зокрема, продукт нормалізує кров’яний тиск, покращуючи роботу серцево-судинної системи, тим самим, у дітей знижується ризик збоїв в роботі серця.

Що не менш важливо, кондитерський виріб швидко тонізує, дає організму енергію, підсилює концентрацію уваги і пам’ять. Це має пряме відношення до кращої здатності до навчання. Користь обумовлена вмістом в какао-бобах флавоноїдів, що діють як нейропротектори, і антиоксидантів.

Навіть невеликий шматочок шоколаду допомагає дитині знизити рівень стресу. Пояснення цьому просте – вміст в ньому анадаміду, завдяки якому і виникає почуття радості. У списку інших переваг ласощів: вміст магнію, відповідального за клітинний баланс, допомога в контролюванні рівня цукру в крові за рахунок наявності антиоксидантів, захист від розвитку ракових захворювань.

Важливе уточнення, мова йде про якісний шоколад, вміст какао в якому має бути близько 70%. І, незважаючи на користь ласощів, необхідно контролювати вживання солодощів, що стосується всіх без винятку продуктів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: