Завантаження ...
banner
banner

В Україну привезли автомобіль, надрукований на 3D-принтері: подробиці

В Україну привезли автомобіль, надрукований на 3D-принтері: подробиці фото

Як стало відомо виданню AUTO-Consulting, перший надрукований на 3D-принтері автомобіль зареєстровано в Україні. Це унікальна модель з маловідомою назвою Urbee 2S. Невідомий покупець привіз та зареєстрував в Україні свій Urbee 2S як квадроцикл 2018 року виробництва.

Перший у світі автомобіль створений за допомогою 3D-друку виник у співпраці трьох компаній: KOR EcoLogic, RedEye On Demand та Stratsys. Перше покоління автомобілів Urbee, оснащених 5-сильним гібридним приводом, було продемонстровано ще у 2010 році. Urbee став функціональним концептом, який зміг долати понад 300 кілометрів шляху з витратою 3,8 літра пального, однак, на жаль, у зв’язку з тим, що кузов був занадто крихким, реалізацію проєкту серійного виробництва автомобіля Urbee довелося відкласти.

Легкий (550 кг) та надзвичайно аеродинамічний триколісний двомісний гібрид приводиться в рух парою 36-вольтових електромоторів номінальною потужністю 4 к.с. і піковою – 8 к.с., які живляться блоком акумуляторних батарей ємністю 7,6 кВт-год. При підключенні до побутової розетки відновлення заряду акумуляторів займає близько 6 годин. Чотиритактний двигун внутрішнього згоряння потужністю 10 к.с. працює як генератор, що забезпечує підзаряджання акумуляторів, а також дає змогу підтримувати постійну швидкість у 110 км/год.

При роботі виключно в електричному режимі на одному заряді акумуляторів Urbee 2 здатний долати близько 64 км за умови руху на максимальній швидкості. Коефіцієнт аеродинамічного опору автомобіля становить лише 0,149 (для порівняння, у Toyota Prius та Tesla Model S він дорівнює 0,25 та 0,24 відповідно). Крім звичайних літієвих акумуляторів у 3D-моделі Urbee 2 встановлені суперконденсатори ємністю 35 Вт-год з метою забезпечення швидкісного акумулювання енергії під час рекуперативного гальмування.

При конструюванні Urbee 2 було використано близько 50 елементів, які створювали за допомогою 3D-друку з ABS-пластику протягом 2500 годин.

За понад десятиріччя з моменту створення Urbee 2, схожі автомобілі не завоювали популярність, хоча не виключено, що подібні економічні, компактні та “зелені” автомобілі, оснащені автопілотом, стануть стандартом в якомусь далекому  майбутньому.

Раніше ми писали: Скільки зараз авто у Ніжині: ми порахували

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: