Завантаження ...
banner
banner

Міфи про метаболізм, які заважають худнути

Міфи про метаболізм, які заважають худнути фото

Щоб ефективно худнути, в першу чергу важливо «розігнати» та налагодити метаболізм. Саме здоровий обмін речовин допомагає нам спалювати максимальну кількість калорій навіть під час відпочинку, найбільш ефективно «добувати» корисні речовини з їжі і просто залишатися красивими і здоровими, але іноді як слід розігнати метаболізм заважають міфи, які не мають нічого спільного з правдою, але все одно сильно заважають нам худнути. Перевірте, чи не вірите ви випадково в деякі з них, - пише useti.


ГОЛОДУВАННЯ ПРИСКОРЮЄ ОБМІН РЕЧОВИН

Насправді: з точністю до навпаки. Чим вище дефіцит калорій, передбачений вашою дієтою, тим повільнішим стане в результаті ваш метаболізм. Організм просто перейде в економний режим і стане не витрачати калорії, переводячи їх в енергію, а запасти у вигляді жиру. І переконати його перейти до нормального життя буде дуже не просто.

НОЧАМИ МЕТАБОЛІЗМ СПОВІЛЬНЮЄТЬСЯ

Насправді: на перший погляд звучить логічно, але, на жаль, це не так. “Нічна” швидкість метаболізму індивідуальна, залежить від особливостей фізіології людини, а також від ступеня активності, але в будь-якому випадку не можна говорити, що вночі обмін речовин набагато повільніше, ніж вдень. Так що не варто їсти на ніч жирну їжу і тим більше — здійснювати нічні набіги на холодильник.

ЯКЩО Є ПЕВНІ ПРОДУКТИ, МОЖНА СИЛЬНО РОЗІГНАТИ МЕТАБОЛІЗМ

Насправді: на жаль, немає чарівного способу, який допоможе розігнати метаболізм легко і без зусиль. Різні продукти (в першу чергу овочі, фрукти і певні спеції) дійсно можуть трохи підштовхнути обмін речовин, але основну роботу все одно доведеться робити нам самим. І в першу чергу-дотримуватися збалансованого раціону і стежити за кількістю калорій.

МИ НІЯК НЕ МОЖЕМО ВПЛИНУТИ НА НАШ МЕТАБОЛІЗМ

Насправді: від нашої активності, від харчових звичок, від раціону і навіть від вітамінів і добавок, які ми приймаємо, залежить швидкість нашого обміну речовин. Чим більш активний спосіб життя ми ведемо, чим більше в нашому раціоні свіжих фруктів і овочів, білка і клітковини, чим більше магнію отримує наш організм, тим вище швидкість нашого метаболізму.

ШВИДКІСТЬ МЕТАБОЛІЗМУ ПЕРЕДАЄТЬСЯ “У СПАДОК”

Насправді: швидкість нашого метаболізму набагато більше залежить від способу життя, який ми ведемо, ніж від генетики. Навіть якщо ви народилися з більш повільним або швидким обміном речовин, ніж у оточуючих, спосіб життя може це змінити. Пам’ятайте Головне правило: ваш обмін речовин тим швидше, чим більше енергії потрібно вам кожен день.

ДІЄТА ЗМІНЮЄ ВАШ МЕТАБОЛІЗМ НАЗАВЖДИ

Насправді: на щастя, це не так. Незважаючи на те, що деякі дієти можуть сильно уповільнити обмін речовин, повернення до розумного харчування і активності можуть повернути метаболізм до норми і навіть прискорити його. Головне дотримуватися режиму харчування і тренувань.

Як повідомляв MYNIZHYN, щойно з’являються зайві кілограми, кожен намагається знайти спосіб схуднення, але не знає про те, що є міфи, у які вірити не варто. Саме ці помилки й не дають отримати струнку фігуру. Процес схуднення цілком можуть гальмувати неправильні поради, вірити яким не потрібно.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: