Завантаження ...
banner
banner

Суп щодня: яка від цього користь та шкода

Суп щодня: яка від цього користь та шкода фото

Ще з дитинства батьки говорили дітям, що важливо часто їсти суп, адже таким чином не буде проблем із травленням. Дієтолог Лідія Полянчук розвіяла ці міфи та розповіла, що буде з організмом, якщо щодня їсти рідку їжу, - пише storinka.com.ua.


КОРИСТЬ ЩОДЕННОГО ВЖИВАННЯ СУПУ

  • Суп можна приготувати з будь-яких інгредієнтів (картопля, буряк, м'ясо/риба, капуста, морква, квасоля, крупа), що полегшує приготування страви. Менше йде часу на приготування.
  • Перші страви швидко насичують та відновлюють працездатність.
  • Поповнюють кількість рідини у організмі.

ШКІДЛИВІСТЬ ЩОДЕННОГО ВЖИВАННЯ СУПУ

На думку дієтолога, користь супів залежить від способу приготування. Однак недоліків щоденного вживання рідкої страви більше ніж переваг.

  • При термічній обробці продукти втрачають свої корисні властивості.
  • Жирні наваристі супи, крім високої калорійності, змушують нашу травну систему працювати в "посиленому режимі", що протипоказано при захворюванні ШКТ і не рекомендовано людям із захворюваннями серцево-судинної системи, при атеросклерозі.
  • Не рекомендується споживати суп температури вище +45 (через опіки порожнини рота та стравоходу).
  • Не рекомендується грибні та бобові супи людям, які мають порушення білкового обміну та подагру (через вміст пуринів).
  • При набряках не рекомендується їсти розсольники, супи з квашеною капустою, з великою кількістю солі та спецій.
Як повідомляв MYNIZHYN, Рис є одним із найпоширеніших зернових продуктів у світі. Він дуже універсальний та може бути адаптований для доповнення широкого діапазону смакових профілів та страв. Існує понад 120 тисяч різновидів цієї рослини, а за певними даними, на цю культуру припадає одна п'ята від кількості калорій, спожитих у всьому світі, але чи пов'язана така популярність цього продукту з його користю організму? Розповідаємо про корисні та шкідливі властивості цього зернового.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: