Завантаження ...
banner
banner

Смачні та хрумкі сирні кульки: рецепт неймовірної закуски

Смачні та хрумкі сирні кульки: рецепт неймовірної закуски фото
Сирні кульки вже давно стали класикою на святкових столах. Вони викликають захват як у дорослих так і дітей, а особливо тих, хто любить розплавлений сир, - пише sensatsiya.

Щоб готувати смачну та ефективно необхідно зовсім небагато часу та мінімум інгредієнтів. В нашому випадку це сир та манка. Звичайно, найсмачнішими такі кульки вийдуть у випадку, якщо ви будете використовувати якісний та дорогий сир.

Однак, прекрасного результату можна досягти із бюджетними продуктами, головне — обрати свіжий та жирний сир. Такі кульки ідеально підходять не тільки на свята, але є для вечері. Домашні одразу ж будуть розбирати їх, тільки-но будуть бачити на столі.

Все, що вам потрібно — трохи попрацювати з сиром, обсмажити вироби та подати на стіл. Зіпсувати таку страву майже неможливо.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт.
  • кріп – за смаком
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Твердий сир – 350 г

Рецепт приготування сирних кульок

Натріть сир. Використовуйте будь-який твердий сир. В ідеалі потрібен пармезан, але підійде едам, чеддер, голландська чи костромська. Очистіть його від скорин і крупно натріть в миску.


Фото: Сирні кульки. Джерело: sensatsiya

З’єднайте сир із манною крупою. Покладіть у миску із сиром 4 ст. л. манної крупи. По можливості використовуйте крупу із твердих сортів пшениці, вона позначається буквою Т на упаковці. Ложкою добре перемішайте сир з крупою, щоб остання рівномірно розподілилася по сирній масі.


Фото: Сирні кульки. Джерело: sensatsiya

Додайте яйце та приправи Розбийте в миску із сиром 1 середнє куряче яйце. Додайте на смак дрібно нарізаний кріп і мелений чорний перець. Якщо любите гостре, покладіть на смак пластівці чилі. Замісіть тісто.

Руками почніть заміс тіста. Спочатку просто перетирайте пальцями інгредієнти. Коли вони перетворюватимуться на однорідну масу, починайте місити всією долонею як звичайне тісто. У результаті має вийти щільне тісто, що нагадує пісочне. Обсмажуйте готові вироби на повільному вогні.

Раніше ми писали: ще з дитинства батьки говорили дітям, що важливо часто їсти суп, адже таким чином не буде проблем із травленням. Дієтолог Лідія Полянчук розвіяла ці міфи та розповіла, що буде з організмом, якщо щодня їсти рідку їжу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: