Завантаження ...
banner
banner

У Німеччині чоловік вакцинувався від коронавірусу 217 разів: що відомо про наслідки

У Німеччині чоловік вакцинувався від коронавірусу 217 разів: що відомо про наслідки фото

У Німеччині виявили чоловіка, що отримав рекордну кількість щеплень від Covid-19. Трохи більше ніж за два роки йому було зроблено 217 уколів.

Свої дії чоловік пояснив "приватними причинами", науковці ж взялися перевіряти його стан після такої "гіпервакцинації". Про це пише The Guardian з посиланням на дослідження, що було опубліковане у журналі Lancet Infectious Diseases.

Видання зазначає, що 62-річний "гіпервакцинований" житель Магдебурга, що у Німеччині, отримав за 29 місяців 217 щеплень від коронавірусу. Свої дії чоловік пояснив "приватними причинами".

При цьому науковці з університету Ерлагнген-Нюрнберг, дізнавшись про "рекордсмена" з публікації у газеті, зацікавилися, як відреагував його організм на настільки численні "імунні удари".

"Тоді ми зв’язалися з ним і запросили його пройти різні тести в Ерлангені. Він був дуже зацікавлений у цьому", , – сказав доктор Кіліан Шобер з кафедри мікробіології університету.

Як виявилося, чоловік з рекордною кількістю щеплень від коронавірусу не мав жодних ознак зараження. Він також не скаржився на будь-які побічні ефекти, пов'язані з вакцинацією.

Дослідники, що працювали з  магдебуржцем, отримали офіційне підтвердження 134 щеплень, які він пройшов. Вакцинувався чоловік вісьмома різними вакцинами.

Науковці також дослідили результати аналізів, які магдебуржець здавав упродовж численнних щеплень та дослідили зразки взятої у нього крові у процесі вакцинації – і не виявили жодних відхилень.

"Спостереження про те, що не було помітних побічних ефектів, незважаючи на цю екстраординарну гіпервакцинацію, вказує на те, що препарати мають хороший ступінь переносимості", — наголосив Шобер.

Дослідники стверджують, що імунна система чоловіка після стількох щеплень продовжувала справно функціонувати. А певні імунні клітини та антитіла проти вірусу, який викликає Covid-19 (Sars-CoV-2), у нього фіксувалися у значно більшій кількості порівняно з людьми, які отримали лише три вакцини.

"Загалом ми не виявили жодних ознак слабшої імунної відповіді, скоріше навпаки", — зазначила одна з дослідниць, Катаріна Кочер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у США затвердили новий препарат для комбінованого лікування раку легень.  Розробка фармацевтичної компанії Johnson & Johnson's буде застосуватися разом з іншими хіміотерапевтичними засобами при лікуванні однієї з форм цього захворювання – недрібноклітинного раку легень і мутацією в білку EGFR, що викликає швидкий ріст пухлини.

Згідно з дослідженнями, препарат Rybrevant у поєднанні з хіміотерапією знижує ризик прогресування хвороби або смерті на 61% порівняно з лікуванням лише хіміотерапією.

Фото з мережі

Раніше ми писали: У Ніжині значно збільшилась кількість інфарктів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: