Завантаження ...
banner

Cім продуктів, що зміцнюють здоров’я дитини

Cім продуктів, що зміцнюють здоров’я дитини фото

Дітям необхідно щодня отримувати достатню кількість вітамінів, макро- і мікроелементів. Однак не всі продукти в цьому відношенні достатньо оцінені батьками. Якими не варто нехтувати, складаючи дитяче меню, розповідаємо вам сьогодні.

Пише Затишок

Продукт № 1 – авокадо.

Незважаючи на велику кількість жирів, воно насичене омега-кислотами, що знижують рівень холестерину. Також в авокадо багато калію, який знижує ризик серцево-судинних захворювань. А мінерали підтримують психічне здоров’я дитини. Авокадо можна додавати в безліч страв – від тостів і салатів до гарнірів.

Продукт № 2 – тофу.

Його роблять із соєвих бобів, видавлюючи з них рідину, як під час виробництва сиру з коров’ячого або козячого молока. У тофу багато заліза, кальцію, цинку, білка, вітаміну В. Завдяки високій енергетичній цінності тофу часом замінює м’ясо. Соєвий сир допомагає виводити з організму токсичні речовини і знижувати холестерин. Його можна запікати, варити, смажити і додавати в десерти.

Продукт № 3 – вершкове масло.

У ньому міститься “правильний” холестерин, а також вітаміни А, Д, Е, К, що допомагають організму зміцнювати кістки, зір, волосся і нігті. Масло сприяє засвоєнню жиророзчинних вітамінів. Вона універсальна майже для будь-яких страв – від бутерброда до каші чи приготування омлету.

Продукт № 4 – горіхи та горіхова паста.

За кількістю вітамінів і мінералів цей продукт навряд чи має аналоги. Горіхи багаті на вітамін Е, який допомагає активізувати імунітет. Також у них є кальцій і залізо, які допомагають дітям рости міцними та сильними. Пасту можна їсти з кашами та намазувати на хліб.

Продукт № 5 – броколі.

Вона містить безліч вітамінів, мінералів, макро- і мікроелементів: клітковину, калій, фосфор, кальцій, залізо, цинк, вітаміни групи B, С, Е, К. Броколі покращує роботу мозку, а також сприяє зниженню холестерину. Броколі можна відварити, запекти, подати як гарнір або додати в запіканку та суп-пюре.

Продукт № 6 – томати.

Вони містять залізо, кальцій, магній, фосфор, йод, вітаміни групи В, вітамін К. Томати сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань, стимуляції роботи нирок і кишечнику, а також знижують тиск і рівень холестерину. У цих овочах також міститься антиоксидант лікопен, що запобігає старінню клітин мозку. Щоб він краще засвоювався, вживати його краще з додаванням олії в невеликих кількостях, бажано оливкової.

Продукт № 7 – какао.

Воно піднімає настрій і сприяє виробленню ендорфіну. У ньому міститься вітамін В9 (фолієва кислота), А, В, РР, Е. А також мінерали: цинк, залізо, калій, кальцій, натрій, фосфор. А фенілетиламін – це природний антидепресант.

Як повідомляв MYNIZHYN, підлітковий період — один з найтяжчих у дітей. Зазвичай у цей період стосунки між дітьми та батьками часто руйнуються і відновити їх часом дуже складно. Щоб цього не сталося, важливо пам’ятати про прості, але дієві речі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: