Завантаження ...
banner

Скажіть це свої доньці хоч раз: шість життєво важливих фраз для доньки від батька

Скажіть це свої доньці хоч раз: шість життєво важливих фраз для доньки від батька фото

Для того, щоб виховати людину зі здоровою психікою, батьки мають говорити дітям правильні фрази з дитинства. Треба ретельно стежити за своїми висловами, щоб не нанести травму. Які ж важливі слова повинен сказати кожен батько доньці — читайте у матеріалі, — пише Затишок.

1. “Я тобі вірю”

Під час виховання дитини важливо прищепити думку, що за батьками вона як за кам’яною стіною. Якщо дочка потрапила в скандал, з кимось побилася або на неї накричав вихователь у дитячому садку, вчитель у школі, то не поспішайте звинувачувати її у всіх бідах.

Вислухайте версію того, що сталося, малятка. Перевірте сказані слова і, якщо вони виявляться правдою, обов’язково скажіть: “Я тобі вірю”. Тоді донька знатиме, що їй є на кого покластися. Якщо ж постійно ставити під сумнів слова дитини, вона розумітиме, що нікому особливо й не потрібна. У цьому разі виросте ображеною на батьків і озлобленою.

2. “Я буду любити тебе, що б ти не зробила”

Під час виховання і навчання дітей важливо показувати, що любите їх не за якісь позитивні вчинки, а просто так, тому що вони ваші. Покажіть, що любов не залежить від дій доньки. Навіть якщо вона нахуліганила в дитячому садку, школі, залишайтеся на її боці. Скажіть: “Я любитиму тебе, що б ти не зробила”. Тоді встановіть міцний зв’язок одне з одним.

3. “Ти молодець! Я тобою пишаюся!”

У сім’ї важливо помічати заслуги малюків перед суспільством і їхні особисті перемоги. Якщо донька отримала п’ятірку в школі, перемогла на змаганнях або взяла участь у танцювальному конкурсі, то обов’язково похваліть її за це. Скажіть: “Ти молодець! Я тобою пишаюся!” І ви побачите, який надихаючий ефект це на неї справить. Малятко підбадьориться і отримає додаткову мотивацію для подальших занять.

4. “Зроби сама”

Часом під час виховання дітей потрібно говорити не тільки приємні фрази, а й суворі, що спонукають до дії. Якщо донька просить про допомогу в елементарних речах, наприклад не може сама вдягнутися чи знайти іграшку, то слід пояснити їй, що з цим вона впорається самостійно. У цьому разі ви покажете, що довіряєте їй і впевнені, що вона з усім впорається. До того ж вийде розвинути самостійність і не допустити формування в доньки комплексів.

5. “Яку сукню ти хочеш?”

Навіть у ранньому віці важливо давати дитині свободу вибору. Бажано надати доньці можливість підбирати вбрання самостійно. Під час шопінгу запитуйте в доньки, що їй подобається, що б вона хотіла вдягнути. Так ви вб’єте одним пострілом двох зайців: навчите дівчинку ухвалювати рішення без чужої допомоги, а також виробите в неї почуття стилю.

6. “Займайся тим, що подобається”

Багато батьків під час виховання дітей у сім’ї припускаються грубої помилки. Вони нав’язують, чим малюкам потрібно займатися. У результаті дочка все дитинство ходить на гуртки, які не приносять їй задоволення, і виростає м’якотілою, яка не вміє самостійно приймати рішення. Дайте їй більше свободи – і дівчинка одного разу знайде справу всього життя, досягне в ній успіху, виросте психічно здоровою людиною.

Як повідомляв MYNIZHYN, підлітковий період — один з найтяжчих у дітей. Зазвичай у цей період стосунки між дітьми та батьками часто руйнуються і відновити їх часом дуже складно. Щоб цього не сталося, важливо пам’ятати про прості, але дієві речі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: