Завантаження ...
banner

Як правильно доглядати за фарбованим волоссям

Колір вашого волосся – це вже сама по собі заява, а для деяких людей це скоріше ідентифікація. На ринку доступні сотні відтінків: від рожевого кольору фуксії до більш витонченого горіхово-коричневого.

Але догляд за фарбованим волоссям пов'язаний з низкою проблем. Ми зібрали кілька способів, як зберегти колір пасма довше.

Використовуйте безсульфатний шампунь і кондиціонер для фарбованого волосся

Лауретсульфат натрію – поширений інгредієнт, який міститься в багатьох засобах для шкіри та волосся, але пам'ятайте, що він шкідливий для вашого волосся. Використання сульфатних засобів не тільки позбавляє волосся вологи, але й кольору.

Найкраще використовувати безсульфатний шампунь і кондиціонер, спеціально розроблений для фарбованого волосся, щоб зберегти відтінок.

Мийте волосся рідше, обмежтеся 2-3 рази на тиждень

Часте миття голови може видалити жир з волосся. Крім того, часте миття фарбованого волосся може зменшити його блиск і яскравість.

Хоча конкретної кількості не існує, найкраще мити голову шампунем два-три рази на тиждень. Якщо ваше фарбоване волосся схильне до посічених кінчиків і ламкості, мийте його не частіше двох разів на тиждень.

Використовуйте засоби, такі як сироватка, що забезпечують захист від ультрафіолету

Тривале перебування на сонці може призвести до того, що UVA і UVB промені пошкодять кутикулу волосся. У випадку з фарбованим волоссям сонце може вицвісти і позбавити волосся кольору.

Одягайте капелюх, коли перебуваєте на сонці протягом тривалого часу. Також наносьте сироватку з SPF, щоб захистити волосся від сонячних променів.

Наносьте маску для волосся раз на тиждень

Вас може зацікавити: Як вивести плями від полуниці: дієві поради

Раз на тиждень наносьте маску для волосся з глибоким кондиціонуючим ефектом, щоб зберегти пасма здоровими. Зробіть живильну маску для волосся, збивши одне яйце і дві столові ложки майонезу.

Нанесіть маску, починаючи зі шкіри голови, і втирайте її у пасма, приділяючи особливу увагу кінчикам. Залиште на півгодини і змийте безсульфатним шампунем, а потім - кондиціонером.

Вас може зацікавити: Cім продуктів, що зміцнюють здоров’я дитини
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: