Вони допоможуть вам зберегти гарні стосунки: чотири звички

Партнери, котрі перебувають у тривалих стосунках, завжди дбають про почуття одне одного, працюючи над емоційною стороною своїх стосунків. Психологи вивчають цю тему як "фактор щасливих стосунків". Які звички допоможуть вам зберегти теплі стосунки — читайте далі.

Партнери, котрі перебувають у тривалих стосунках, завжди дбають про почуття одне одного, працюючи над емоційною стороною своїх стосунків. Психологи вивчають цю тему як "фактор щасливих стосунків". Які звички допоможуть вам зберегти теплі стосунки — читайте далі, — пише Затишок.

1. Працювати над вирішенням проблем

Щодня пари стикаються з незначними труднощами. Крім цього, зустрічаються також і серйозніші проблеми, що стосуються фінансів, здоров’я, планування сім’ї, соціальних зобов’язань тощо.

Пари, які перебувають у тривалих стосунках, разом дивляться у майбутнє. Зазвичай партнери поділяють загальні цілі, наприклад, рано піти на пенсію або розплатитися за будинок, щоб були гроші для подорожей. Загальна мета – ця проблема, над вирішенням якої працюють обидва партнери.

2. Відкрите спілкування

Звичайно, ви розмовляєте зі своїм партнером, але якщо ж ви перебуваєте в довгострокових стосунках, ви повинні не просто спілкуватися, а й шукати розуміння. Ви висловлюєте свою точку зору і просите свого партнера зробити те саме.

Спілкування – це те, що ви можете подарувати своєму партнеру, навчившись слухати його. Нерозуміння може спричинити напругу у стосунках або навіть агресію. Запобігайте таким проблемам, приділяючи всю свою увагу тому, що говорить ваш партнер. Позбавтеся всіх відволікаючих факторів, утримуйте зоровий контакт і перестаньте чекати своєї черги заговорити. Задавайте питання щодо того, що щойно сказав ваш партнер і повторіть його слова, по-своєму сформулювавши, щоб дати йому знати, що зрозуміли його.

Важливість ефективного спілкування у тривалих стосунках не потрібно переоцінювати. Відкрите спілкування також є основою довіри. Партнери, які вже давно разом, нічого не приховують.

3. Створити спільний особливий момент

Успішні бізнес-лідери знають, як корисно переглядати свій робочий день, щоб витягти з нього щось нове для себе. У стосунках з партнером можна зробити те саме: уважно проаналізуйте, як пройшов ваш день як пари.

Чи навчив він вас чогось, що можна прямо зараз застосувати на практиці? Чи сміявся ваш партнер сьогодні чи усміхався вам? Ви ні про що не переживаєте чи вам потрібно виговоритися? Що могло б зробити ваш спільний день ще кращим?

Створювати особливі моменти щодня дуже легко. Вам лише потрібно добре знати свого партнера і вміти знаходити підходящі моменти для того, щоб встановити з ним глибокий зв’язок. Прямо зараз подумайте про те, що вашому партнеру подобається і що ви могли б для нього зробити.

Наприклад, це може бути відомий лише вам жарт, під час перегляду улюбленого фільму. Особливим може бути той момент, коли ви відчуваєте напругу свого партнера і робите йому масаж спини. Можливо, вашим особливим моментом будуть обійми лежачи в ліжку. Такі незначні, але особливо інтимні моменти – те, що зберігає зв’язок пар тривалих стосунків.

4. Підтверджуйте свою відданість

Це може прозвучати банально, але з кожним новим днем ​​ваших стосунків ви усвідомлено присвячуєте себе своєму партнеру. Давайте подивимося правді в очі: ви вільна людина і будь-якої миті можете прийняти рішення знайти іншого партнера. Той факт, що ви цього не робите – це дуже важливе рішення, яке ви ухвалюєте, навіть не замислюючись.

Я знаю одного чоловіка, який кожен день говорив своїй дружині, “Дякую тобі за те, що дозволяєш мені залишатися поряд з тобою.” Подумайте про те, наскільки важливі ваші стосунки і як вам вдається їх зберігати.

Як повідомляв MYNIZHYN, світ диктує нам правила життя, адже всі повинні бути однакові і жити так, як того вимагає суспільство. Що робити тим, хто не хоче виконувати ці правила? Може ви маєте інші звички і цінності, але оточення намагаються присоромити вас, змусити бентежитися, щоб ви в підсумку стали як усі. За які вам не повинно бути соромно ніколи — дивіться далі у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: