Завантаження ...
banner

Як легко прибрати неприємний запах із холодильника - поради господинь

Як легко прибрати неприємний запах із холодильника - поради господинь фото

Сморід із холодильника доволі поширене неприємне явище, яке вимагає термінового вирішення, оскільки затхлий запах може переходити на сирі продукти або вже готові страви.

Пише Новини Ю

Розповідаємо далі у матеріалі про причини смороду в холодильнику та як за допомогою доступних інгредієнтів прибрати цей неприємний аромат.

Причини, чому в холодильнику з’являється неприємний запах

Експерти виділяють кілька головних причин, чому в холодильнику з’являється неприємний аромат. Зокрема, неприємний запах у холодильнику часто виникає через гнилі чи зіпсовані продукти, які залишаються всередині.

Ще однією причиною можуть бути поломки в системі вентиляції холодильника, які порушують нормальний повітряний обіг і сприяють появі запахів.

Крім того, розвиток цвілі і шкідливих мікроорганізмів у холодильнику, а також проблеми з внутрішніми компонентами агрегату можуть серйозно погіршити ситуацію.

Як прибрати сморід із холодильника

Існує кілька народних способів для боротьби з неприємними запахами, які не вимагають використання спеціальних хімічних засобів. Один із ефективних способів – це використання оцту та соди. Щоб застосувати цей метод, потрібно розчинити одну-дві столові ложки соди в оцті та протерти отриманою сумішшю внутрішні поверхні холодильника. Додатково можна розмістити трішки соди в тарілці на полиці холодильника – вона буде поглинати неприємні запахи. Соду варто змінювати приблизно один раз на місяць.

Для особливо сильних запахів або старих холодильників підійде метод із нашатирем. Для цього за допомогою нашатирного спирту змочіть ватний диск та протріть ним ящики і полиці. Після завершення обробки залиште двері холодильника відкритими, щоб дати можливість вивітритися запаху нашатирю.

Іншим варіантом є використання лимона. Потрібно всього лише видавити сік лимона на губку і протерти внутрішні поверхні холодильника або, як варіант, розрізати лимон на частини і залишити їх всередині приладу. Скибочки лимона потрібно міняти кожні 2 дні.

Крім того, певні продукти можуть ефективно поглинати запахи і запобігати їх появі. Наприклад, можна нарізати яблуко, цибулю або картоплю та залишити їх в холодильнику для поглинання неприємних ароматів. Житній хліб, рис, свіжозаварена кава, а також такі спеції, як ваніль, гвоздика, базилік, чебрець і тархун, також мають здатність вбирати запахи і підтримувати свіжість всередині холодильника.

Раніше ми писали про те, як позбутися мурах у квартирі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: