Як правильно зберігати гроші: ризики та поради

Багато українців все ще тримають свої заощадження вдома. Однак таке рішення супроводжується певними ризиками для грошей.

Багато українців все ще тримають свої заощадження вдома. Однак таке рішення супроводжується певними ризиками для грошей.

Існує безліч чинників, що впливають на якість купюр, які люди зберігають у своїх оселях, повідомляє "РадіоТрек". Це стосується як гривень, так і іноземних валют. У результаті існує ймовірність, що готівка може зазнати пошкоджень.

Про які фактори слід пам'ятати

Рівень вологості – рекомендується зберігати готівкові кошти у приміщеннях, де вологість становить від 30% до 60%. Справа в тому, що надмірна вологість здатна викликати розшарування волокон після їх висихання, а занадто сухе середовище може призвести до пересихання паперу. Також дуже важливо, щоб на банкноти не потрапляла рідина.

Читайте також: Покладіть це у гаманець: кристали, які притягують гроші

Бруд – контакт банкнот із мікроорганізмами може спричинити утворення цвілі, особливо якщо вони зберігаються у вологих умовах. Іноді достатньо торкнутися готівки немитими руками, щоб виникла така проблема.

Температура – тривале перебування банкнот при високих температурних умовах може викликати випаровування складових захисного шару. Крім того, це може знизити стійкість банкнот до інших негативних впливів. Оптимальною температурою для зберігання вважають +18 – 22 градуси за Цельсієм.

Пряме сонячне світло – ультрафіолетові промені негативно впливають на банкноти, спричиняючи швидке вицвітання фарб.

Поради щодо зберігання готівки

Щоб запобігти пошкодженню гривень або доларів, слід дотримуватися кількох простих рекомендацій. Найперше – обирайте для зберігання грошей сухе і прохолодне місце. Важливо також забезпечити гарну вентиляцію в тому місці, де зберігаються кошти. Крім цього, банкноти можна помістити в спеціальні захисні пакети або конверти, щоб уникнути контакту з вологою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як Всесвіт намагається захистити вас

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: