Завантаження ...
banner
banner

Про Кладьківку можна забувати?

Не про село. А про відпочинкову територію вздовж Десни, яку ніжинці так називають вже не один десяток років. Найголовніше здивування цього року – припинення курсування автобуса «Ніжин-Кладьківка» до Старої Пристані. Це викликало відчутне зменшення кількості короткотермінових відпочиваючих

Кладьківка, Стара Пристань

Не про село. А про відпочинкову територію вздовж Десни, яку ніжинці так називають вже не один десяток років.

Найголовніше здивування цього року – припинення курсування автобуса «Ніжин-Кладьківка» до Старої Пристані. Це викликало відчутне зменшення кількості короткотермінових відпочиваючих. Тих, у кого нема власного автотранспорту, але є бажання день-два провести на Деснянському березі. Тому практично порожніми стоять будиночки «Сільмашу», «Механки» і ін. менших баз відпочинку. Суттєво зменшилась кількість відпочиваючих і безпосередньо на березі.

Дрібні торговці за багаторічною звичкою гостинно повідчиняли двері своїх «точок» для відпочиваючих… А їх – нема. Відтак – і руху товарів нема. Гамірні у минулі сезони столики – пустують. На річці не видно звичних для цього часу човнів із водними забавами для молоді. Якщо такий стан продовжиться ще тиждень-два, то можна з тривогою і біллю констатувати, що відпочинкова зона під звичною народною назвою «Кладьківка» починає деградувати.

Ті ж відпочиваючі, що все ж «пробилися» до Кладьківських пляжів, головною і очевидною причиною безлюддя називають саме автобус «Ніжин-Кладьківка». Характерний випадок: до села Кладьківки приїхала бабуся із онуком. Каже, що цілий рік обіцяла йому показати Десну. Приїхала. А тут виявилося, що із села до Десни ще добиратися треба… Чим? Добре, що трапилася попутка. А назад як? І хіба відпочинеш, коли всі думки про неблизький зворотний шлях пішки?

Отож поодинокі відпочиваючі і місцеві скаржаться на самоуправство власника маршрута, який діє за принципом: «і сам не гам, і другому не дам». З перевізником зустрітися не довелося. Кажуть, що він посилається на недостатню кількість пасажирів і незадовільну дорогу. Щодо дороги – причина надумана. Вона не гірша за попередні роки. Легковий транспорт долає без проблем. А от щодо пасажиропотоку, то ситуація створена самим перевізником. Давня істина: люди не приходять їхати, куди не везуть. Досить було поширення чутки, що на Пристань не довозять, як потенційні пасажири зникли.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: