Завантаження ...
banner
banner

Польське місто Олькуш хоче співпрацювати з Ніжином

Цього літа на польському сайті новин Рrzeglad Оlkuski була опублікована стаття про те, що влада Олькуша розглядає питання про встановлення партнерства у різних сферах з містом Ніжином

Олькуш, Ніжин, партнерство

Цього літа на польському сайті новин Рrzeglad Оlkuski була опублікована стаття про те, що влада Олькуша розглядає питання про встановлення партнерства у різних сферах з містом Ніжином.

Щороку все більше українців приїжджають до Польщі. Вони розташовуються як у великих агломераціях, так і в невеликих містах. Реакції на цей стан справ, як правило, різні. Деякі люди підходять до цього явища зі страхом і непевністю. Інші розглядають це як можливість збільшити потенціал розвитку польських міст та комун, як економічно, так і соціокультурно.

Місто та комуна Олькуша одним із перших опублікувало українські листівки про рекламу місцевих пам'яток та визначних пам'яток. 

Олькуш, Ніжин, партнерство

"Все більше і більше громадян України приїжджають до Польщі. Вони також оселилися і в Олькуші, і ми не можемо залишитися байдужим до цього факту. Вони живуть, працюють і проводять свій вільний час тут. Ми вирішили підготувати для них матеріали, які надають їм базові знання про нашу територію", - пояснює Емілія Котніс-Гурка, менеджер відділу сприяння та громадської інформації в муніципалітеті Олькуша.

Влада Олькуша серйозно розглядає питання про встановлення офіційної співпраці із зарубіжними місцевими органами влади з усіх східних кордонів.

"Партнерські угоди - це чудова можливість познайомитись та обмінюватися досвідом. Саме тому ми розглядаємо питання про встановлення партнерства з містом Ніжин, що розташоване на півночі України", - додає Емілія Котніс-Гурка.

У травні цього року, на запрошення Асоціації молодіжних ініціатив Олькуша, до Польщі приїхали студенти та дослідники з Ніжинського державного університету імені Микола Гоголя. Під час візиту гості познайомилися з містом та його мешканцями.

24 серпня – 3 вересня 2017 року на базі одного з найстаріших навчальних закладів в Україні НДУ імені Миколи Гоголя спільно з Педагогічним університетом імені Комісії Народної Освіти у Кракові було організовано Міжнародну літню школу «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення».

Олькуш, Ніжин, партнерство

Метою міжнародної літньої школи є поглиблення українськими та польськими студентами знань щодо загроз для сучасної демократії, формування навиків аналізу політичних процесів шляхом безпосередньої участі у вирішенні поточних і перспективних питань розвитку демократичних засад суспільного життя.

У серпні 2018 року стартувало продовження - вже ІІ Міжнародна літня школа, присвячена польському та українському досвіду децентралізації. 

Учасники з Ніжинського державного університету імені Гоголя вже на території Республіки Польща.

Про це  у мережі Fecebook повідомили учасники  Міжнародної школи.

Олькуш, Ніжин, партнерство


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: