Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині за три місяці вже 26 пар скористались послугою "Шлюб за добу"

Майже три місяці, як у Ніжині (слідом за Черніговом) стартував проект «Шлюб за добу». Надає таку послугу комунальне підприємство «Служба єдиного замовника». За три місяці розписалося 26 пар

Шлюб за добу

Майже три місяці, як у Ніжині (слідом за Черніговом) стартував проект «Шлюб за добу». Надає таку послугу комунальне підприємство «Служба єдиного замовника». За три місяці розписалося 26 пар.

— Розпочали 15 червня. Тоді розписалося три пари, — розповідає 62-річна Анна Топіха, вона бухгалтер абонентського відділу комунального підприємства і паралельно займається організацією процедури «Шлюб за добу». — Наше підприємство надає багато різних послуг: сантехніки, слюсарі, електрики. Ця — незвичайна. Все завдяки нашому директору, 49-річному Миколі Борисенку. Він у нас молодий, ініціативний.

А чому саме на вас таке навантаження?

— Я багато років працювала паспортистом. Знайома з роботою з документацією, — говорить Анна Степанівна. — Ми приймаємо документи від молодят: паспорти, заяви, складаємо договір. Потім передаємо в РАЦС. Там перевіряють, виписують свідоцтва про шлюб. Церемонію проводить представник РАЦСу. Поки що у кабінеті директора. Там багато квітів, красивий ремонт.

А що у цей час робить Микола Дмитрович?

— Виходить.

Розпочинаємо ремонт спеціальної зали.

У Києві, звичайно, красивіше. Там нове побудували. Моя донька у столиці розписувалася за процедурою «Шлюб за добу». У мами не схотіла.

Хто частіше поспішає одружитись?

— Справа не в поспіху. Просто так зручніше. Були молодята, які прожили разом 14 років. Були з Ічні, Прилук, Носівки, Борзни, Вінницької, Донецької областей. Сім пар іноземців. З них тільки одна наречена «не наша», а то все — хлопці.

Урочисті теж проводите?

— За увесь час тільки одну. Решта ж звичайні. Але зазвичай молодята приходять гарно вбрані. Та буває, у шортах і шльопанцях. Чоловіки у камуфляжі. Кажуть, з роботи відпросився, немає часу перевдягатись. А ця процедура для того і створена, щоб людям зручно було.

Скільки коштує така послуга?

— З понеділка по п’ятницю — 1779,85 гривень. У суботу — 2704,85. У неділю теж можна, але бажаючих ще не було.

На 43-й сесії Ніжинської міської ради розглянули і прийняли проект рішення про внесення змін до переліку видів економічної діяльності комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника», де серед економічних видів діяльності було - організовування інших видів відпочинку та розваг.

По темі
«Шлюб за добу» тепер можна оформити в Ніжині

 
Як пояснив начальник комунального підприємства Микола Борисенко в цей вид діяльності входить надання послуги «Шлюб за добу». Тобто дана послуга стала одним із офіційних видів діяльності підприємства.

за матеріалами gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: