Завантаження ...
banner
banner

Американська спiвачка з українською душею виступить у Чернiговi

2 листопада у Чернігівському філармонійному центрі відбудеться концерт-презентація спільної програми львівського джазового гурту ShockolaD та співачки Брії Блессінг

ShockolaD, джаз, Брія Блессінг

НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ

2 листопада у Чернігівському філармонійному центрі відбудеться концерт-презентація спільної програми львівського джазового гурту ShockolaD та співачки Брії Блессінг.

На концерті прозвучать авторські, джазові варіації на відомі пісні відомого українського виконавця Володимира Iвасюка.

Брія Блессінг  – співачка з США, автор пісень і музикант, вона грає на гітарі та фортепіано. Народилася в штаті Техас. Переїхала в Україну з сім’єю в 1993р. Вона не має жодного українського коріння але любить Україну, як рідну землю.

Брія стала широко відомою, завдяки участі у четвертому сезоні талант-шоу «Голос країни», там вона потрапила до команди Святослава Вакарчука. Тоді співачка вразила свого тренера виконанням відомої пісні Iвасюка «Я піду в далекі гори».

Свої перші дні в України Брія згадує з оптимізмом: «Коли прибула в Україну, спала на підлозі, бо в кімнаті не було навіть ліжок, а у кранах — води. Жила, як і мільйони українців. Але не втекла. Витримала. Вижила, аби через роки знайти своє справжнє призначення — співати.» Улюблена страва з української кухні — вареники. Вільно володіє українською мовою. 




Брія, яка твоя улюблена пісня Івасюка? 

— Я піду в далекі гори! 

Чому саме вона? 

— Ця пісня мене познайомила з Україною цілком. Коли я пішла на Голос Країни, я знала, що хотіла йти з українською піснею, але не знала з якою саме. Я погуглила “відомі українські пісні” і перший результат, який мені підказував Гугл - це “Я піду в далекі гори” у виконанні Квітки Цісик.

Через цю пісню я познайомилася з творчістю Івасюка, з його вражаючою історією, з творчістю Квітки, і з Україною цілком…ну, і Україна зі мною. Завдяки цьому ця пісня назавжди буде мати дуже особливе місце в моєму серці та репертуарі (та ще й на моєму тілі, бо зробила собі татуювання з нею!

Як Ти познайомилася із творчістю Івасюка та його історією? 

— Через участь в проекті «Голос країни». Після того, як я вивчила та виступила з його піснею «Я піду в далекі гори» я почала більше вивчати його пісні та більше читати та дізнаватись про його історію та про те, ким він був, як людина так і музикант.

Чому для Тебе є важливим проект IVASYUK? 

— Я до недавна не розуміла до кінця, наскільки є важливим цей проект, допоки я не почала розказувати своїм знайомим про проект, а вони відповідали - «Івасюк - це хто?». Є багато молодих українців, які не знають про Івасюка, не знають його пісні, не знають і не розуміють наскільки він є важливою особою для України.

Ми робимо цей проект, бо ми самі глибоко любимо та поважаємо Івасюка та його пісні, ми хочемо аби молоде покоління українців теж полюбили Івасюка та його пісні; щоб його історія надихнула їх полюбити свою країну та свою мову більше, та щоб вони добавили ці пісні до плей-листа іхнього життя, занесли їх з собою в майбутнє та передали це все наступному поколінню. 

БОНУС: Які Твої улюблені цукерки? 

— Що-небудь шоколадне! ))

Придбати квитки на концерт Брії Блессінг та львівського етно-джаз гурту ShockolaD, який відбудеться у Чернігові 2 листопада, можна за посиланням: https://concert.ua/ru/booking/ivasyuk-chernigiv

ShockolaD, джаз, Брія Блессінг

ShockolaD, джаз, Брія Блессінг

ShockolaD, джаз, Брія Блессінг

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: