Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський «Експериментаріум» на «Слов'янських театральних зустрічах»

20-го жовтня колектив Ніжинського драматичного театру імені М.Коцюбинського взяв участь у Міжнародному фестивалі «Слов'янські театральні зустрічі», що кожного року проходить у Чернігівському обласному музичному драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка

театр, драматичний театр

20-го жовтня колектив Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М.Коцюбинського взяв участь у Міжнародному фестивалі «Слов'янські театральні зустрічі», що кожного року проходить у Чернігівському обласному музичному драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Представники колективу зустріли гостей із хлібом та сіллю, а глядачі вдячно обдаровували гучними оплесками та найкращими побажаннями.

Цього разу Ніжинський театр ознайомив чернігівців з одним із останніх своїх творчих доробків – виставою «Експериментаріум» за твором «На початку і наприкінці часів» сучасного українського драматурга Павла Ар’є. Сюжет п’єси будується навколо невеликої родини, яка після Чорнобильської катастрофи була вимушена залишитися у Зоні. Але їх трагедія полягає не стільки у географічній, скільки в духовній самоізоляції, відчуженості від світу, який знаходиться поза Зоною.

Нестандартна дія на сцені приємно здивувала глядачів. Адже багато хто очікував цього року від ніжинців чогось нетипового. За словами одного з глядачів, «сама назва вже налаштовує на певний театральний експеримент, щось нетипове, що виходить за межі традиційного театру».

Не залишився без уваги і той факт, що дуже серйозна і болюча для нашої країни тема була подана у формі трагікомедії: «Спочатку ти смієшся, а через секунду тебе вже охоплює жах. Протягом вистави я постійно переживала зовсім протилежні емоції». Інші глядачі відмітили: «Мене дуже цікавить Чорнобиль, я навіть відвідував нещодавно ці покинуті місця. Відчуття безпорадності, самотності у виставі були передані найкращим чином»; «Я вважаю, що використання проектору - це сучасне рішення. Вистава взагалі виглядає дуже сучасно».

Багатьом присутнім п’єса нагадала про актуальні проблеми нашого сьогодення, але ці сумні думки одночасно створювали у залі атмосферу єдності і доброзичливості, які так необхідні у важкі для України часи.

театр, драматичний театр

театр, драматичний театр

театр, драматичний театр



театр, драматичний театр








Джерело: Ніжинський академічний український драматичний
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: