Завантаження ...
banner
banner

Чи справедливо виплачують надбавки вчителям у ніжинських школах

Наказом Управління освіти Ніжинської міської ради від 5 вересня 2018 року № 191-п «Про встановлення надбавки» та зразком наказу по школі передбачено, що всім педагогам міста окрім шкіл 7, 9, 10, 15


Наказом  Управління освіти Ніжинської міської ради  від 5 вересня 2018 року № 191-п «Про встановлення надбавки»  та зразком наказу по школі передбачено, що всім педагогам міста окрім шкіл 7, 9, 10, 15 встановлюється надбавка за престижність 10 %. А школам №7, 9, 10, 15 - 20%.

На черговій 44-й сесії міської ради одним із пунктів порядку денного будуть розглядати проект рішення «Про встановлення розміру надбавок до посадових окладів педагогічним працівникам міста Ніжина».

Дане рішення пропонує чітко визначити розмір надбавки тих вчителів, про яких не сказано в постанові Кабміну

педагогічні працівники, надбавки

Для попередження маніпуляцій і неправильного розуміння даного проекту рішення, редакції Mynizhyn.com надав роз'яснення заступник голови бюджетної комісії Тимошик Дмитро Михайлович, який безпосередньо приймав участь у розробці цього рішення.

«При формуванні бюджету на друге півріччя міська рада не врахувала повну суму, яка необхідна для виплат надбавок педагогічним працівникам. І тому з вересня 2018 року управління освіти відповідним наказом «розділили» педагогічних працівників Ніжина на «малопрестижних» і «більш престижних». Відповідно одні отримують 10 % надбавки, а інші 20 %. 

Нове запропоноване рішення встановлює єдину для всіх середню надбавку у 15 %. Адже поняття «престижність педагогічної праці» не може залежати від того, в якій  школі працює педагог. Надбавка має бути єдиною для всіх. Ми не можемо допустити створення нерівних умов оплати праці в різних закладах освіти міста».
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: