Завантаження ...
banner
banner

Ніжинського школяра лікують від вірусного гепатиту А

У Ніжині учень місцевої школи захворів на вірусний гепатит А, про це повідомила 29 жовтня на оперативній нараді при міському голові заступник головного лікаря Ніжинської центральної міської

школяр, гепатит А

У Ніжині учень місцевої школи захворів на вірусний гепатит А, про це повідомила 29 жовтня на оперативній нараді при міському голові заступник головного лікаря Ніжинської центральної міської лікарні імені Галицького Олена Шейко.

Журналісти сайту в особистій розмові із лікарем поцікавилися, чи є загроза поширення інфекції в навчальному закладі та чи встановлено вогнище вірусного гепатиту А.

Як повідомила Олена Шейко, на даний момент лабораторно не підтверджено причину захворювання –  саме вірус гепатиту А, про те хлопчик проходить лікування саме від цього захворювання, оскільки всі ознаки вказують саме на це захворювання.

Нагадаємо, що вірусний гепатит А – гостре інфекційне вірусне антропонозне захворювання, котре вражає печінку, може протікати з проявами жовтухи (або у безжовтяничній формі), передається переважно фекально-оральним шляхом при вживанні питної води, харчових продуктів, забруднених вірусом. Джерело інфекції – людина. Від моменту зараження до появи перших ознак захворювання може проходити від 7-ми до 50 днів.

Вірус гепатиту А стійкий у зовнішньому середовищі. Він витримує заморожування, стійкий при нагріванні до 60˚С протягом однієї години, зберігає активність при кімнатній температурі до 4-х тижнів. Вірус не гине за умов існуючих методів знезараження у водопровідній та колодязній питній воді.

Лікар повідомила, що у всіх можливих осередках проведена роз’яснювальна робота та проводяться лабораторні дослідження питної води.

З контактними особами проведено бесіди з профілактики вірусного гепатиту А. Надані рекомендації щодо запобігання поширенню інфекції.

За матеріалами: Вікторії Коломійченко сайт NizhynNews
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: