Завантаження ...
banner

Навчання під час війни: Finn Church Aid створила безпечне укриття для школярів у Ніжинській гімназії

Навчання під час війни: Finn Church Aid створила безпечне укриття для школярів у Ніжинській гімназії фото

Фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid завершила ремонт укриття в Ніжинській гімназії №2 на Чернігівщині. Підвальне приміщення школи було повністю переобладнане та оснащене сучасними засобами для безпеки учнів під час навчального процесу. У новому укритті є все необхідне для тривалого перебування: освітлення, набори першої медичної допомоги, питна вода, а також меблі для продовження навчання під час повітряної тривоги.

Повідомляє Finn Church Aid Ukraine

Ця ініціатива забезпечила безпеку понад 340 учнів гімназії, що дозволяє їм продовжувати здобувати освіту в комфортних та захищених умовах, навіть під час загрози обстрілів.

"Кожна дитина заслуговує на безпечне та якісне навчання, навіть у найскладніші часи війни. Наші учні повинні відчувати себе захищеними і мати можливість продовжувати освіту, незалежно від обставин," — підкреслює Патриція Марущак, регіональна директорка Finn Church Aid в Україні. "Ми продовжуємо працювати, щоб забезпечити дітям надійне освітнє середовище, яке відповідає їхнім потребам."

Навчання під час війни має бути не лише доступним, але й безпечним. В умовах тривалих бойових дій на території України безпека учнів є пріоритетом. У рамках проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) за фінансової підтримки Європейського Союзу впроваджує ініціативи в Чернігівській області, що дозволяють дітям регіону продовжувати навчання в безпечних умовах, попри виклики війни.

Впродовж двох років Finn Church Aid вже відремонтувала 25 шкіл.

Також було обладнано 39 шкільних укриттів необхідними засобами безпеки, включно з біотуалетами, генераторами та меблями, що дозволяє понад 23 000 учням продовжувати навчання в безпечних умовах, попри військові загрози.

Довідково: Finn Church Aid (FCA)* – заснована у 1947 році, є провідною неурядовою організацією Фінляндії у сфері розвитку та гуманітарної допомоги. FCA працює в 15 країнах світу, зосереджуючись на трьох основних напрямках: право на мир, добробут і якісну освіту. З травня 2022 року, у відповідь на російську військову агресію в Україні, FCA реалізує програму «Освіта в надзвичайних умовах», надаючи підтримку учням і працівникам освіти в прифронтових зонах. Ми створюємо цифрові навчальні центри та тимчасові навчальні простори, відновлюємо укриття в навчальних закладах, розробляємо шкільні освітні програми, а також надаємо психосоціальну допомогу дітям і педагогам. Finn Church Aid допомагає реформувати професійну освіту в Україні. Ми модернізуємо заклади професійної освіти, щоб молодь і дорослі, включно внутрішньо переміщених людей, могли підвищити свій рівень добробуту через набуття конкретних навичок. Разом з МОН України ми створили мережу експертів для обміну досвідом у цій галузі.

Соціальні мережі FCA Україна:

Facebook - https://www.facebook.com/finnchurchaid.ua

Instagram - https://www.instagram.com/finnchurchaidukraine/

Загальна інформація про проєкт: Проєкт «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінансується Генеральним Директоратом Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги, розроблений і реалізується партнерами освітнього Консорціуму: Finn Church Aid (FCA), People in Need, Save the Children і War Child  у партнерстві з відповідними органами управління освітою переважно з трьох північно-східних областей: Київської, Чернігівської, Сумської, а також меншою мірою декількох інших областей, що дозволить десятками тисяч постраждалим від війни хлопцям і дівчатам віком від 6 до 18 років повернутися до навчання в безпечних навчальних просторах, а вчителям та іншим працівникам освіти отримати психологічну підтримку і спеціальне навчання для надання відповідної підтримки учням для забезпечення їх емоційного благополуччя та якісного навчання.

Раніше ми писали, що Олена Зеленська поділилася інформацією стосовно візиту в Ніжин. Вона відвідала комплексну відбудову та облаштоване укриття, побудову яких профінансував її фонд. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: