Завантаження ...
banner

Олена Зеленська відвідала Ніжин: з якою метою

Олена Зеленська відвідала Ніжин: з якою метою фото

Олена Зеленська поділилася інформацією стосовно візиту в Ніжин. Вона відвідала комплексну відбудову та облаштоване укриття, побудову яких профінансував її фонд. 

"Щоденні російські обстріли – як той, що сьогодні зранив Харків і харків'ян, – мають одну мету – залякати. Припинити нормальне життя українців, але цього не буде. Щоб Україна жила – працювала, вчилася, розвивалася, – по всій країні мають бути та будуть сховища від російських бомб і ненависті.

Вже за кілька днів до цієї гімназії в Ніжині повернуться діти. І не лише після літніх канікул, а й після двох років дистанційного та змішаного навчання. Весь цей час у них не було повноцінного спілкування з однокласниками та вчителями. Саме в цьому закладі Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської у співпраці з KSE Foundation профінансувала комплексну відбудову та облаштування укриття. Так старий підвал перетворився на безпечний простір для майже 800 дітей. На площі у понад 500 кв. м є різні зони для комфортного перебування дітей – місце для навчання, ігор та занять із психологом.

Це укриття працюватиме не лише для гімназії, а й для садочка, розташованого поруч. Саме дошкільнята були сьогодні першими відвідувачами облаштованого прихистку. Там у них проходили «Літні читання».

Укриття на Чернігівщині стало третім, яке Фундація відбудувала та облаштувала. Перші два вже працюють на Полтавщині. У процесі відновлення ще дев’ять обʼєктів – на Одещині, Миколаївщині, Дніпропетровщині та Сумщині. Ми не готували наших дітей до навчання в укриттях під звуки вибухів російських ракет. Але ми маємо зробити все, щоб війна не вплинула на їхню освіту, не позбавляла їх дитинства, живого спілкування з однолітками та друзями", — написала Олена Зеленська.

Як повідомляв MYNIZHYN, в одній з освітніх установ Ніжина досі тривають роботи з монтажу укриття. На це з місцевого бюджету виділені кошти у розмірі 4 млн 700 тисяч гривень. Наступний крок — облаштування укриттів у дитячих садочках.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: