Завантаження ...
banner
banner

Яйце косівщинське - справжнє українське

Уже чотири роки яйце Торгової марки «Косівщина» з успіхом продається в магазинах міста і зарекомендувало себе як продукт з найвищими споживчими характеристиками, - розказує Калашник Артем Дмитрович, заступник директора ТОВ «АвісУкраїна».

Уже чотири роки яйце Торгової марки «Косівщина» з успіхом продається в магазинах міста і зарекомендувало себе як продукт з найвищими споживчими  характеристиками, - розказує Калашник Артем Дмитрович, заступник директора ТОВ «АвісУкраїна».

Історія Косівщинської птахофабрики – найбільшого в Сумській області виробника яєць, яєчної  продукції і м’яса птиці – нараховує більше 22 років.

Із листопада 2010 року на Косівщинській птахофабриці проведений повний капітальний ремонт пташників, закуплене нове обладнання, вона стала поставляти споживачу яйце від елітних кур-несучок знаменитої німецької породи «Ломан-Тирцухт». Це краща німецька порода з високими споживчими якостями яйця. Воно максимально насичене білками, вітамінами та мікроелементами. Здоров’я птиці контролює сучасний лабораторний комплекс, кращі європейські вакцини захищають їх від хвороб, у виробництві не використовуються антибіотики. Зараз технологічні, санітарні й мікрокліматичні умови утримання птиці повністю задовольняють  суворі _вимоги  постачальника курчат, а яйце відповідає харчовим стандартам України та ЄС. 
 
- За рахунок чого формуються високі споживчі якості продукції, і чим відрізняється  Косівщинське яйце від яйця інших виробників?

- Ми сформувалися для себе три основних стандарти, яким повинна відповідати Косівщинсьтка птахофабрика: 

Якісне яйце може виробляти тільки виключно здорова птиця. Починаючи із закупівлі курчат кращих європейських виробників і найсучасніших сертифікованих вакцин проти хвороб  і продовжуючи щоденним лабораторним контролем, вся наша діяльність  націлена на забезпечення здоров’я птиці. 

Смакові й дієтичні якості яйця формуються, в основному, за рахунок правильно збалансованого корму. Ми закуповуємо корм виключно рослинного походження тільки у кращих українських виробників. Ми не використовуємо при годівлі м’ясо-кісткове борошно, що хоча  й значно знижує собівартість виробництва, але негативно позначається на дієтичних якостях яйця. 
 
Чим свіжіше яйце, чим швидше воно буде доставлене до столу, тим більше корисних речовин отримає покупець при його вживанні. Справа в тому, що, будучи з одного боку, продуктом тривалого зберігання, яйце зберігає свої основні дієтичні властивості  протягом тижня. Саме тому ми поставили собі за мету сформувати власну службу продажу й логістики і відкрили регіональні  склади в інших областях: Чернігівській (м. Ніжин), Харківській (м. Харків), Полтавській (м. Полтава), в м. Києві, щоб забезпечити доставку якомога свіжішого яйця у торгівельні точки. Середній період між доставкою у торгівельні точки нашої продукції скоротився до 2 днів.
 
- Косівщинське яйце – це бренд, який користується популярністю. Ви один з небагатьох, хто маркує кожне яйце. Це маркетинговий хід чи необхідність?
 
- За стандартами заборонено продавати немарковані яйця. Хоча дехто продає таку продукцію. Такі знеособлені яйця часто називають «фермерські». Вони не марковані, ніхто не знає, яка у них дата випуску та де вони вироблені.
 
Але що таке фермерське яйце? У нашого споживача склалася така думка, що це домашні яйця і що вони якісніші й смачніші. Але на сьогоднішній день я можу сказати, що яйце,  вироблене під належним контролем, однозначно краще й корисніше, ніж яйце, вирощене у домашньому господарстві. Адже у яйця є серйозне лихо – це сальмонела, небезпечна для здоров’я людини. Сальмонела у птиці  з’являється від контакту з носієм хвороби і навіть від зовнішнього контакту яйця з розповсюдником, чого у домашніх умовах уникнути дуже складно. Пити таке яйце сирим або не мити його перед тим, як розбити, - небезпечно для здоров’я. При дотриманні всіх правил на виробництві таких проблем уникнути легко. Яйце, вирощене на виробництві, сортується, птахи ще курчатами проходять необхідну вакцинацію.
 
Та й якщо думати об’єктивно, то навіть купуючи так зване фермерське яйце, ви не можете бути впевнені у тому, що воно вироблене домашньою птицею. Якщо спитати, ким воно було вироблене, і поїхати на вказану ферму, то можна виявити виробництво, що не відповідає більшості норм.
 
Купуючи немарковане яйце, ви купуєте кота у мішку, оскільки не знаєте якості вмісту Тільки марковане яйце з фабрики гарантує те, що яйце пройшло санітарну й ветеринарну перевірку і відповідає всім необхідним нормам.
 
- Як Ви бачите подальший розвиток Вашого підприємства?
 
На сьогоднішній день Косівщинська птахофабрика поставляє своїм покупцям весь можливий асортимент яєчної продукції. Ми розширюємо варіанти споживчої упаковки. Із квітня 2011 року нашу продукцію можна придбати в супермаркетах у зручній  пластиковій упаковці по 10 шт. під Торговою Маркою: «Квочкино»,  «Петухов», «Кокорай», «Экодар», «Дитячі». Ми планово оновлюємо свої виробничі  потужності і розширюємо виробництво, щоб відповідати девізу компанії:  «Якість нашого продукту – це здоров’я наших покупців».


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: