Завантаження ...
banner
banner

Директор КП "Школяр" Лариса Чернишова: "Вся наша діяльність знаходиться у правовому руслі"

Директор КП «Школяр» Лариса Чернишова роз'яснила ситуацію, яка склалася навколо підприємства в останній час і повідомила, що підприємство працює у межах закону.

Комунальне торгово-виробниче підприємство «Школяр» було створене у 1992 році для забезпечення учнів загально-освітніх навчальних закладів м. Ніжина гарячими обідами.

3 березня у будівлі міськвиконкому відбулося засідання керівництва міста, на яке були запрошені представники міського управління освіти і КП «Школяр». На комісії обговорювали можливі шляхи зменшення витрат управління освіти. Одна із статей витрат – це електроенергія. Представники управління освіти запропонували, щоб КП «Школяр» взяло на себе витрати за електроенергію за приготування страв, при цьому члени комісії зазначили, що це позначиться на собівартості харчування.
 
Директор  КП «Школяр» Лариса Чернишова розяснила цю ситуацію наступним чином:

– Комунальне торгово-виробниче підприємство «Школяр» забезпечує учнів шкіл харчуванням, і іншого виду діяльності не здійснює. Мета роботи КП – надати якісне, безпечне, раціональне та збалансоване харчування, яке б максимально наближалося до норм харчування для учнів, згідно фізіологічних норм, встановлених Кабінетом Міністрів України.
 
Ми надаємо послуги з харчування учням всіх шкіл м. Ніжина. За бюджетні кошти харчуються учні 1-4 класів та категорійні діти 5-11 класів (сироти, позбавлені батьківського піклування, малозабезпечені, з прийомних сімей, переселенці з АТО, діти, батьки яких є учасниками воєнних дій).
 
Учні шкіл харчуються згідно затвердженого 2-тижневого меню, погодженого з органами санепідемслужби. Меню правильно скомпоноване і різноманітне, що забезпечує збалансоване і раціональне харчування. Крім того, КП «Школяр» прислухається до різноманіття смаків і може застосовувати взаємозамінні продукти.
 
Під час обговорень на засіданні було зазначено, що окрім забезпечення гарячих обідів для школярів міста, КП займається випічкою та продажом дітям пиріжків, та забезпечує в школах роботу буфетів по продажу солодощів та напоїв. При цьому КП використовує електроеенергію та воду, за які сплачує управління освіти. Що Ви можете про це сказати?
 
Організація харчування дітей у школах передбачає продаж буфетної продукції, яка регламентується положенням про організацію дитячого харчування у школах. Тож вся наша діяльність знаходиться у правовому руслі. У нас діють закони бухгалтерського обліку.
 
На засіданні міський голова Анатолій Лінник запропонував надати можливість членам виконкому переконатися, що підприємство веде облік виробництва та реалізації власної продукції. Чи відбулася така перевірка?

Так. Міський голова зазначив, що це допоможе поставити крапки над «і» у цій справі, і до перевірки, крім членів засідання, долучилися і представники громади. Ця перевірка відбулася 4 березня. Вранці на КП прийшли представники економічного відділу виконавчого комітету Ніжинської міської ради, робили огляд документів, а громадські діячі, які були присутні, фотографували, не питаючи дозволу. Тож перевіряючі переконалися, що облік виробництва та реалізації  власної продукції на підприємстві проводиться.
 
Олександр Безпалий, приватний підприємець з м. Ніжина, який забезпечує КП «Школяр» овочами, з приводу ситуації, яка склалася навколо підприємства, зазначив: «Я співпрацюю з КП «Школяр» не один рік і знаю його як порядну організацію, з якою у нас ніколи не виникало проблем. Щодо цієї ситуації маю таку думку: КП «Школяр» просто хочуть розвалити і закрити, тож і чіпляються, не маючи на це вагомих причин.
 
16 березня має відбутися тендер по харчуванню дітей у школах м. Ніжина. Тож, вважаю, все ведеться до того, щоб розвалити КП «Школяр», щоб у місті почало працювати інше підприємство, можливо, й приватне. Мабуть, це комусь вигідно».

Олександра Гайова "Свідомий погляд" №11 12.03.15
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: