Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські рятувальники отримали французький вертоліт

21 грудня в Борисполі за участю керівництва держави Спеціальному авіаційному загону ДСНС України в Чернігівській області, який дислокується в Ніжині, і нацгвардійцям урочисто передали два вертольоти

вертольоти, ніжинські рятувальники

21 грудня в Борисполі за участю керівництва держави Спеціальному авіаційному загону ДСНС України в Чернігівській області, який дислокується в Ніжині, і нацгвардійцям урочисто передали два вертольоти Н-225 Super Puma французької Airbus Helicopters вантажопідйомністю 11 тонн. Вони призначені для пошукових і рятувальних операцій, а також для охорони громадського порядку.

- Вертольоти Super Puma обладнані сучасними системами навігації і автопілотом, завдяки якому авіамашина може самостійно рухатися за потрібним курсом і миттєво повідомляти про будь-які перешкоди на шляху. Також вертоліт має систему, яка дозволяє зависати на висоті 30 см над землею. Це важливо, якщо потрібно, наприклад, швидко евакуювати людей, а місцевість непридатна для посадки, - каже командир Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України Іван Коробка

- Ще один такий вертоліт ми отримаємо прямо перед  Новим роком. Згідно з програмою створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони, в Україні повинні доставити 55 багатоцільових вертольотів. Наш загін отримає 7-9 французьких вертольотів. Для них ми зараз будуємо чотири ангара, ще три будуть побудовані на точках чергувань по всій Україні (їх місцезнаходження ще не визначено). Зараз йде процедура митного оформлення та прийому-передачі вертольотів, після чого їх доставлять до Ніжина.

Для навчання пілотів нових машин, технічного і обслуговуючого персоналу системи авіаційної безпеки МВС вже підготували спеціальну базу - Кременчуцький льотний коледж. В цілому буде створено 15 вертолітних баз, що дозволить у разі потреби добиратися в будь-який куточок країни в найкоротші терміни.

вертольоти, ніжинські рятувальники

За матеріалами gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: