Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці затримали мешканця села Черняхівка, який підозрюється у вбивстві односельця

Працівники карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції встановили особу чоловіка, який обгрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства свого односельця за дитячу образу

Працівники карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції встановили особу чоловіка, який обгрунтовано підозрюється у скоєнні  вбивства. 

У ході розслідування стало відомо: під  час спільного розпиття спиртних напоїв чоловік ножем завдав своєму односельцю удари в область шиї та серця, після чого тіло закопав у лісовому масиві поблизу села Черняхівка
                           
Як розповів керівник Ніжинської міліції Михайло Пелех: 14 березня 2015 року працівниками карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції під час оперативного відпрацювання району було отримано інформацію від військовослужбовців батальйону спецпризначення «Чернігів» про те, що в селі Черняхівка Ніжинського району безвісти зник 29-річний мешканець даного села.

За даним фактом відразу було відкрито кримінальне провадження і правоохоронці традиційно у взаємодії з Ніжинською міжрайонною прокуратурою розпочали проводити оперативно-розшукові заходи та слідчі дії. Під час подальшої перевірки отриманої інформації оперативники з’ясували, що дійсно вищевказаний чоловік протягом тижня відсутній за місцем проживання, (потерпілий мешкав в Черняхівці один, його сестра проживала в іншому селі і спочатку не надала уваги  зникненню брата, тому ніхто до правоохоронних органів з заявою не звертався).

Працівниками міліції проводилися заходи по встановленню  місцезнаходження жителя села Черняхівка, у ході яких попередньо було встановлено, що потерпілий  в ніч на 6 березня 2015 року  розпивав спиртні напої у будинку одного з місцевих жителів, де нерідко збиралися особи схильні до вживання алкоголю. Правоохоронці встановили свідка по справі зникнення чоловіка, який підтвердив здогадки оперативників та вказав на особу причетну до вбивства потерпілого.

Під час  допиту підозрюваний не  приховував, що зустрічався з зниклим односельцем, проте  говорив, що після їх зустрічі той пішов додому цілим і неушкодженим. Згодом під тиском доказів чоловік зізнався та розповів, що в них з потерпілим трапилося в ту ніч. Як з’ясувалося, до трагічного фіналу привів ланцюг випадковостей та дитячі образи.

Загиблий та затриманий хоча й були односельцями, та  зустрічалися рідко, адже мали різний вік та інтереси, товариських чи то дружніх відносин між собою не підтримували. 29-річний потерпілий  не мав постійного місця проживання, зловживав спиртними напоями, раніше судимий не був. Затриманий – вже мав проблеми з законом,(був засуджений за ст. 186 КК України (грабіж)) також «любив випити» та останнім часом не мав роботи.

5 березня 2015 року затриманий протягом дня вживав горілку - святкував народження дитини. Ближче до ночі зайшов до знайомих у селі Черняхівка, де був і потерпілий. Разом чоловіки продовжили святкування. Випитого їм здалося замало і близько 5-ї години ранку вони удвох пішли на край села по горілку. Взявши оковиту та повертаючись назад між чоловіками виник словесний конфлікт: підозрюваний нагадав односельцю про свої дитячі образи, після чого  штовхнув чоловіка на землю та з особливою жорстокістю перерізав йому шию та вдарив ножем в область серця. Потерпілий помер на місці, а чоловік вирішив приховати сліди скоєного злочину.Усвідомлюючи ступінь тяжкості своїх дій останній пішов до свого товариша та розповів про те, що сталося.

Після чого вони разом неподалік лісового масиву викопали яму, в яку і вкинули бездиханне тіло односельчанина. Щоб знищити сліди, тіло прикидали землею, шифером  та гіллям. Останні мали сподівання, що навряд чи хтось шукатиме зниклого чоловіка поблизу  лісу та до того ж на болотистій місцевості. Проведений огляд місця події і розтин показали, що смерть чоловіка настала у результаті гострої кровотечі на тлі множинних колото-різаних ран в області шиї.
 
Саме завдяки співпраці міліції, органів прокуратури та громадськості встановити особу зловмисника вдалося в найкоротший термін. Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115  Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Стосовно зловмисника обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєння тяжкого злочину йому загрожує покарання від 7 до 15 років ув’язнення. Слідство триває.
 
 
Ст. Інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: