Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині приберуть вуличні туалети у 62-х школах

До 1 вересня 2019 року у 62-х школах на Чернігівщині облаштують теплі вбиральні. Всього по області 123 заклади, у яких туалети розташовані на вулиці. 18 грудня була оприлюднена постанова Кабміну №1012

школи, туалети

До 1 вересня 2019 року у 62-х школах на Чернігівщині облаштують теплі вбиральні.

Всього по області 123 заклади, у яких туалети розташовані на вулиці.

18 грудня була оприлюднена постанова Кабміну №1012 «Про розподіл коштів освітньої субвенції». Так, згідно неї для Чернігівщини виділено 38 мільйонів 134 тисячі гривень на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях в закладах середньої освіти.

«123 заклади освіти, які розташовані на Чернігівщині, подали дані, що в них зовсім немає внутрішніх санвузлів. Але згодом прийшли методичні рекомендації, де вказано порядок використання цих грошей. Для того, щоб кошти виділили на облаштування туалетів, в навчальному закладі повинно навчатися не менше 50 дітей. Під ці дані підходить лише 62 школи», - повідомив Високому Валу начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

За його словами виділені 38 мільйонів розподілять між цими 62 закладами в залежності від потреб. Адже деяким потрібно облаштувати вбиральні в середині закладу, а деяким прибудовувати це приміщення з нуля.

«Для облаштування вбиралень, за нашими підрахунками потрібно близько 33 мільйонів гривень. Решта коштів залишиться в резерві, адже вартість робіт може змінитися в будь-який час. Плануємо, що до 1 вересня цього року усі ці школи будуть з новими туалетами», - уточнив Микола Конопацький.

До речі міністр освіти та науки Лілія Гриневич повідомила, що в Україні 680 шкіл до цього часу мають холодні вбиральні на вулиці. Найбільше таких шкіл у Закарпатській області.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: