Завантаження ...
banner
banner

Обласна прокуратура "завила" від нового начальника

Підлеглі звинувачують обласного прокурора Дмитра Чібісова у надмірних вимогах до роботи та навіть натякають на... вживання наркотиків. Про це йдеться у відкритому листі працівників Чернігівської обласної прокуратури

Чернігівський обласний прокурор Дмитро Чібісов
Чернігівський обласний прокурор Дмитро Чібісов

Підлеглі звинувачують обласного прокурора Дмитра Чібісова у надмірних вимогах до роботи та навіть натякають на... вживання наркотиків. Про це йдеться у відкритому листі працівників Чернігівської обласної прокуратури, опублікованому на Національному антикорупційному порталі.

По темі: Інтерв'ю з обласним прокурором Дмитром Чібісовим

Не встиг пан Чібісов належно відсвяткувати місяць на посаді, а підлеглі вже «свиню» на нього написали. Звісно ж, анонімну. Адже, пишуть, «не впевнені у.справедливому вирішенні подальшої долі Чібісова на посаді».
 
Змушує працювати!
 
Чим же не догодив 36-річний начальник? Тим, що в перший робочий день зібрав підлеглих і заявив, що всі вони бездарні і не вміють працювати, але він їх навчить. Ви тільки уявіть: цей «нелюд» змушує прокуратуру до пізнього часу працювати, та ще й о 9-й наступного ранку вимагає бути на роботі.
 
Про професіоналізм прокуратури свідчить хоча б заяложена вже тема розгону проєвропейського мітингу в Чернігові. Прокуратура тричі (!) відкривала та закривала справи про це. То чи не можна вже через це замислитися щодо професіоналізму? Щоправда, й Чібісов у цій справі поки що являє громаді цапів-відбувайлів. Однак вже й чернігівський мер Соколов, почувши вислів «прокуратура оголосила підозру», нервово ковтає слину. А це, за психологією брехні, означає, що боїться.
 
І нехай би Чібісов ставив хрест на підлеглих, але ж - ні. Він що? Обіцяє їх навчити працювати. І вже вчить: за три тижні роботи Чібісов оголосив 10 доган та готує ще півдесятка, 13-ти працівників позбавив премій. Вчить тих, хто хоче працювати, а не перечікує на лікарняних.
 
«Якщо робітник захворів, він його звільняє», - пишуть аноніми і підтверджують слова звільненнями начальника відділу Плєваки та заступника прокурора Бедриги. А, можливо, прокурор готовий створювати нову команду? Колективу радіти б, що в начальниках - молодий, активний, з досвідом роботи в прокуратурах різних областей, зокрема й заступником прокурора Київської області.
 
Чібісова винуватять, що їздить на службовому автомобілі «Лексус», який два роки тому був придбаний, цитата: «за гроші спонсорів за дуже сумнівних обставин». Тобто винний не той прокурор, який підозріло купив авто, а Чібісов, який на ньому їздить?
 
Про ніздрі...
 
Навіть у «сивині» підлеглі відзначають працьовитість нового начальника. Проте пояснюють її... вживанням наркотиків. «Деякі співробітники нашого колективу неодноразово помічали залишки білого порошку в ніздрях носа (у Чібісова. - Авт.), почервонілі очі та розширені зіниці. Саме у такому стані у нього проявляється розумова активність».
 
«У ніздрях носа»! У ніздрях вух чи пахв нічого не бачили? Після слів «ніздрі носа» всім, хто сумнівався в авторстві кляузи, має стати зрозуміло: такі «перли» можна прочитати тільки у документах правоохоронців.
 
Звісно, вживання прокурором наркотиків виключати не можна. Не тому, що він прокурор, а тому, що про його особисте життя нічого не відомо, і тому, що дуже часто матеріально забезпечені молоді люди інколи божеволіють від бажання «нових відчуттів».
 
Проте, схоже, у цьому випадку наркотики вигадані тільки для того, щоб прикрасити листа чимось кричущим, неприпустимим, таким, яке собою затьмарить увесь його зміст, а читачі зроблять тільки один висновок: «такому не місце у прокуратурі».
 
Однак наркотиками зараз нікого не здивуєш. Україна ж наче прагне у Європу, у цивілізований світ, а там чимало наркотиків легалізовано: приходь, купуй, вживай. Ось попередній мер Торонто (не села День Добрий чи Мощне, а одного з найбільших міст Канади!) вживав наркотики, про що зізнався громаді, і продовжував працювати до закінчення каденції. Щоб шокувати нашу громаду, Чібісову не наркотики слід було приписувати, а. скажімо, неприродні стосунки з тваринами. Та ще й з безпритульними. Ось би новина була! А наркотики... Написали б ще, що горілку п’є чи ласий до жінок.
 
... і про вуха
 
Ця «свиня», напевне, є першою такою скаргою працівників прокуратури на свого начальника. Як сказав хтось з видатних: «Хоча б для цього слід було стояти на Майдані». Проте важко повірити, що самі прокурорські насмілилися на цей вчинок. За цим має стояти хтось для них авторитетний, хто матиме вплив на призначення (в разі звільнення Чібісова) нового начальника. І в листі «стирчать вуха».
 
«Він (Чібісов. - Авт.) вліз у «кри-шування» незаконного газолінового бізнесу, який квітне на території Прилуцького району», - говориться у скарзі. Цей бізнес приписують одному з колишніх народних депутатів, який перебуває у близьких стосунках з попередником Чібісова. Попередник, мабуть, у незаконний газоліновий бізнес не «ліз», а от діючий прокурор «лізе»: чи то припинити його, чи, вірогідніше, обкласти даниною. Кому з власників незаконного бізнесу таке сподобається?
 
Робити висновки щодо роботи Чібісова можна буде найближчим часом. Хоча б по справі «ЧеМайдану». Навряд чи ці висновки будуть втішними для громади. Скоріш за все, що випливає з трудового стажу Чібісова, надовго він у Чернігові не затримається і вже за рік в обласному центрі забудуть не ~ільки як його звали, але й що був такий.
 
Однак якщо колись у нашій державі. хоч десь в обласному центрі, з’явиться нарешті начальник, який дійсно захоче змінити систему, звільнити (посадити) винних, а невинних - змусити працювати, то як гадаєте, будуть спершу відгукуватися про нього підлеглі й ті, хто звик з вигодою для себе контролювати цю посаду?
 
* * *
 
Під відкритим листом працівників прокуратури з’явився цікавий коментар: «О, вот прокуратура и «завыла». Наконец-то они почувствовали, как приходится работать большинству людей в нашем государстве, особенно тем, кто носит погоны. Сами-то за людей мало кого считают. Давайте-ка поплачем вместе над тем, в каких условиях работают обычные милиционеры, покупая за свою зарплату элементарную бумагу ... Ну ничего, втянетесь в режим. Другие ведь втянулись».
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: