Завантаження ...
banner

Брат і сестра з Малої Кошелівки у щемливій історії від «Жди меня»

Відео.
Брат і сестра Галина і Володимир Бесараби стали героями телепрограми «Жди меня. Україна» на телеканалі Інтер

Бесараб, Жди меня, Інтер

Брат і сестра  Галина і Володимир Бесараби стали героями телепрограми «Жди меня. Україна» на телеканалі Інтер.

Їх батько Никифор Бесараб повернувшись з війни не застав своєї дружини вдома. Тепер його діти намагаються зрозуміти, що ж сталося тоді, під час війни.

У 1939 році Никифор з села Мала Кошелівка одружився, перед війною народилася дочка Ніна. Дружину Діду і дочку він перевіз в Малу Кошелівку, а сам пішов на фронт.

Його дружина, 20-річна Лідія під час війни бідувала. Чоловік на фронті, а мала дитина на руках. Німці прийшли і по Ліду Бесараб, розлучили з дитиною, і забрали жінку у Німеччину.

Після шпиталю Никифор застав вцілілу донечку Ніну, а Ліду вже не застав. Никифор сподівався, що Ліда повернеться, звертався до Червоного Хреста.

Никифор одружився вдруге. У 18 років Ніна переселилася в Здолбунів до маминої рідні, весь час розшукуючи свою маму. В 2016 році вона отримала відповідь від Міжнародного фонду розшуку людей. Згідно відповіді, Ліда вдруге одружилася і народила двох дітей. Сама Ніна померла у 80-х, її син теж помер.

Через місяць після отримання листа Ніна померла.

Отже,  розшукується Мождженик Крістіна, яка народилася 1 березня 1946 року або її діти чи онуки, або ж діти чи онуки брата Георгія, який народився у 1943 році.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: