Завантаження ...
banner

Як отримати фінансову підтримку на ремонт багатоквартирного будинку?

Сьогодні, 24 квітня на 54 сесії Ніжинської міської ради розглянули і прийняли рішення "Про затвердження міської цільової програми підтримки співвласників багатоквартирних житлових будинків та капітального ремонту


Головною метою цієї міської цільової програми є покращення умов проживання в багатоквартирних будинках, утримання будинків і ліфтів (за наявності) в належному стані.

Загалом на реалізацію даної програми необхідно 10 млн. грн:

- коштів бюджету м. Ніжина - 500 000 грн;
- кошти підприємств, установ та організацій - 1 000 000 грн;
- кошти співвласників (власників), орендарів житлових (нежитлових) приміщень житлового фонду - 1 000 000 грн;
- коштів  інших джерел - 7 500 000 грн.

Кошти міського бюджету, призначені для сприяння діяльності ОСББ (ЖБК), використовуватимуться  на:

- проведення  капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків, житлового фонду ОСББ та ЖБК, а також капітального ремонту ліфтів у багатоквартирних житлових будинках, ОСББ та ЖБК, та на впровадження енергоефективних заході на умовах співфінансування.

Для всіх видів робіт відсоток співфінансування буде складати не більше 50 %. За програмою, відсоток співфінансування ремонтних робіт визначатиметься в процесі конкурсу. 

Фінансування робіт по капітальному ремонту житлового фонду, що знаходиться в комунальній власності міста, де немає квартиронаймача, проводиться на 100 % за рахунок коштів місцевого бюджету в рамках бюджетних призначень на поточний рік.

Що планують зробити у 2019 році?

Для часткового розв’язання проблем у 2019 році необхідно виконати  капітальний ремонт покрівлі загальною площею 7268 м.кв. (1722,5 тис.грн.), виконати капітальний ремонт 2 мереж електропостачання (156,0 тис.грн.), замінити ізоляцію внутрішньобудинкових мереж опалення та гарячого водопостачання (244,4 тис.грн.), капітальний ремонт мереж електропостачання в місцях загального користування з заміною освітлювальних приладів з лампами розжарювання на LED-світильники з датчиками руху (91,0 тис.грн.).

Також у 2019 році необхідно виконати роботи по капітальному ремонту по заміні 2-х ліфтових лебідок у 2-х житлових будинках (242,0 тис.грн.).

Як отримати фінансову підтримку з міського бюджету?

Для отримання фінансової підтримки з міського бюджету на проведення капітального ремонту багатоквартирного житлового будинку в т.ч. ОСББ та ЖБК  співвласникам будинку необхідно:
 
- виготовити за власні кошти кошторисну документацію та/або ПВР  (вартість виконання робіт, згідно зведеного кошторисного розрахунку, на об’єкт  повинна складати не менше ніж 100 000 грн.)  та у встановленому порядку провести її експертизу (проходження експертизи необхідно виконувати після проходження конкурсу) за власні кошти мешканців;

- надати до управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради заявку на  участь у конкурсі за підписом керівника (іншої уповноваженої рішенням загальних зборів особи) та кошторисну документацію та/або ПВР.

Для ОСББ та ЖБК необхідно належним чином завірені копії наступних документів:

1. Статут ОСББ (ЖБК);

2. Свідоцтво про державну реєстрацію ОСББ (ЖБК), а у разі, якщо воно не видавалося, – витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

3. Рішення загальних зборів ОСББ (ЖБК) про участь у Програмі;

4. Документи, що посвідчують особу та повноваження керівника ОСББ (ЖБК) (рішення установчих зборів про утворення органів управління та обрання керівника), або іншого представника (рішення загальних зборів ОСББ (ЖБК), довіреність на представництво інтересів).

Поданий пакет документів розглядають на комісії, проводиться конкурс.

Після перемогли в конкурсі, наданні всіх необхідних документів та згодою на співфінансування, управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради у визначеному чинним законодавством порядку визначає виконавця робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків, ОСББ (ЖБК) і укладає з ним договір на виконання робіт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: