Завантаження ...
banner
banner

На Хмельниччині поліцейські затримали двох крадійок-гастролерок з Ніжина

23 квітня, близько 12.00 години до Білогірського відділення поліції надійшло повідомлення від 64-річної жительки села Хорошів про те, що її обікрали дві незнайомки. Правоохоронці з’ясували, що жінки приїхали

поліція, Хмельниччина, крадійки

23 квітня, близько 12.00 години до Білогірського відділення поліції надійшло повідомлення від 64-річної жительки села Хорошів про те, що її обікрали дві незнайомки.

Правоохоронці з’ясували, що жінки приїхали в село на автомобілі білого кольору, представились ясновидицями і запевнили потерпілу, що на неї наведена страшна порча. Щоб її зняти, потрібно провести певні ритуали з усіма грошима, які є в домі. 

Жінка передала незнайомкам 40 тисяч гривень. Ті провели з ними ряд маніпуляцій, загорнули в простирадло і сказали розгорнути аж через добу. Проте вже за кілька хвилин після від’їзду непроханих гостей пенсіонерка розгорнула згорток і побачила, що замість грошей там лежала складена газета. 

Потерпіла одразу зателефонувала до поліції. Орієнтування на зловмисниць та автомобіль було розіслано усім нарядам поліції, і вже менш, ніж за півгодини група реагування патрульної поліції затримала крадійок на кордоні з Тернопільською областю. Грошові кошти у них вилучили.

Затриманими виявились дві жительки міста Ніжин Чернігівської області віком 51 і 49 років. Крім того, молодша є громадянкою сусідньої держави і перебувала на території України з порушенням міграційного законодавства.

Жінок затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. По даному факту поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) ККУ, санкція якої передбачає до 6 років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів як на території Хмельниччини, так і інших областей.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: