Завантаження ...
banner
banner

Відомий український актор провів своє дитинство у Ніжині

Олександр Кобзар – відомий український актор театру і кіно, а також режисер. У серіалі «Доньки-матері», який зараз показують на телеканалі СТБ, чоловік зіграв головну роль

Олександр Кобзар, актор
Кадр з фільму "Скажене весілля"

Олександр Кобзар – відомий український актор театру і кіно, а також режисер. У серіалі «Доньки-матері», який зараз показують на телеканалі СТБ, чоловік зіграв головну роль. 

Дитинство та  юність. Своє раннє дитинство Олександр Кобзар провів у Києві, де він народився. Але в житті майбутнього актора все змінилося, коли його батько пережив інфаркт. Лікарі порадили змінити місце проживання, вибрати більш провінційне містечко. І Ніжин став новим домом для маленького Сашка і його сім’ї.

Олександр Кобзар, актор

Початок акторської кар’єри. Олександр планував стати педагогом, але освоїти омріяний фах не вдалося. Один з його друзів навчався в Ніжинському училищі на акторському факультеті та вмовив Олександра теж вступити у цей заклад. А пізніше творчі наставники переконали Олександра закінчити театральний інститут у Києві.

У 1993 році Олександр вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Після закінчення акторського факультету він ще здобув освіту режисера.

Протягом двох років артист працював в одному з донецьких театрів, а пізніше ним зацікавилися ніжинські режисери. Олександр Кобзар також заснував власний театр.

Олександр Кобзар, актор

Вперше на екранах чоловік з’явився у 2006 році, зігравши в стрічці «Другий фронт». Справжня популярність прийшла до актора після зйомок у фільмі «Матч». Сьогодні Олександр затребуваний актор сучасності.

Нагороди. Лауреат премії «Київська пектораль», володар премії «Телетріумф» у номінації «Актор телевізійного фільму / серіалу». А у 2017 році Олександру присвоїли звання «Заслужений артист України».

В минулому році на великих екранах показували фільм українського виробництва – «Скажене весілля», де Олександр Кобзар зіграв доброго сусіда Сердюків.

mynizhyn.com за матеріалами stb.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: