Завантаження ...
banner

У Ніжині готуються до впровадження валідаторів та е-квитків?

17 травня відбулася зустріч першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника з представниками транспортної компанії м.Чернігова, представником

валідатори, електронні квитки, громадський транспорт

17 травня відбулася зустріч першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника з представниками транспортної компанії м. Чернігова, представником Чернігівського Технологічного інституту Артемом Тарасенком, який робив дослідження пасажиропотоків на маршрутах транспорту загального користування та оптимізації транспортної мережі міста Ніжина, начальником управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолієм Кушніренком та керівником АТ "Ощадбанк" м.Ніжина щодо впровадження в громадському транспорті міста е-квитка та валідаторів.

Єдиний квиток для всіх видів громадського транспорту на основі безконтактної електронної пластикової карти. Мета цієї інновації – спростити та зробити більш прозорою оплату за проїзд в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах, трамваях і метро.

Найпростіше буде пояснити на прикладі. Систему запровадили в місті. Що далі? Ви купуєте спеціальну проїзну картку. Це і є ваш е-квиток, який надалі можна буде поповнювати. Як? Так, як визначить місто: за допомогою терміналів, інтернет-банкінгу, смс або у спеціальних касах.

Громадський транспорт обладнають валідаторами–спеціальними зчитувальними пристроями. Вони будуть розташовані біля дверей та у салоні транспорту. Пасажиру буде достатньо просто провести квитком, розміром із банківську картку, біля валідатора. Проїзд оплачений.

Люди з правом пільгового проїзду користуватимуться транспортом далі безкоштовно. Отримати електронний квиток вони теж матимуть можливість безкоштовно.

Важливо, аби пільговики не просто заходили в салон, а також свою картку засвідчували через валідатор. Це так званий «нульовий квиток» для пільгових категорій, який в Україні реально існує лише на словах. Таким чином це дозволить вирішити вічну проблему компенсацій за пільгові перевезення.

Для пасажирів – це передовсім зручність і комфорт. Єдиний квиток для всіх видів транспорту, в якому не треба буде передавати гроші за проїзд, а потім довго чекати на решту. Також це можливість уникнути пільгової дискримінації.

Е-квиток – це підвищення рівня безпеки на дорозі. Водій тепер зможе спокійно займатися своїм безпосереднім обов’язком, а не працювати паралельно кондуктором.

Для міста – це статистика. Облік реального пасажиропотоку, завдяки якому буде зрозуміло, хто, скільки, коли і куди перевіз. Це допоможе оптимізувати маршрути. Плюс вирішення вищезгаданої проблеми компенсацій за пільговий проїзд.

Обговоривши дане питання учасники наради прийшли до декількох пропозицій: 1)впровадження е-квитка не потребує витрат з міського бюджету; 2)всі послуги щодо обрахунків та видачі пластикових карток буде здійснюватись через Ощадбанк.

Підвівши підсумки учасники засідання прийшли до висновку що необхідно повторно зустрітися з членами робочої групи по обрахунку пасажиропотоку для презентації, а також доопрацювати питання щодо обладнання в громадському транспорті валідаторів та порядок видачі е-квитків.

Про дату та місце зустрічі буде повідомлено додатково.


валідатори, електронні квитки, громадський транспорт

валідатори, електронні квитки, громадський транспорт

валідатори, електронні квитки, громадський транспорт

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: