Завантаження ...
banner

Найстаріші дерева Ніжинщини з'явились на всеукраїнській мапі

Онлайн-сервіс Visicom Maps разом із Київським еколого-культурним центром запустили новий інтернет-сервіс, на якому можна побачити найстаріші дерева України, дізнатися про їхній стан і місцезнаходження. На Чернігівщині 27 таких дерев, 5 із них височіють у самому обласному центрі

мапа, дерева, найстаріші

Онлайн-сервіс Visicom Maps разом із Київським еколого-культурним центром запустили новий інтернет-сервіс, на якому можна побачити найстаріші дерева України, дізнатися про їхній стан і місцезнаходження. 

На Чернігівщині 27 таких дерев, 5 із них височіють у самому обласному центрі. Решта – в Городнянському, Ріпкинському, Прилуцькому, Сновському, Козелецькому, Коропському та Ніжинському районах. На мапі зображено 2 найстаріші дерева Ніжинщини:

мапа, дерева, найстаріші

мапа, дерева, найстаріші

мапа, дерева, найстаріші

За кількістю таких дерев Чернігівщина займає третє місце серед інших українських міст. Найстарішими деревами в області є дуби, яким приблизно 500 років. Подивитися на місцезнаходження дерев можна на онлайн-мапі

Загалом на Україні зареєстровано 43 дерева, які були свідкам подій, що відбувалися ще за часів Київської Русі. Усім їм від 1000 років і більше. 

mynizhyn.com за матеріалами Чeline 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: