Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська археологія: відбувся польовий семінар

11 червня відбувся шостий польовий семінар "Історична реконструкція - стародавній Ніжин". У семінарі взяли участь міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

археологія, польовий семінар

11 червня відбувся шостий польовий семінар "Історична реконструкція - стародавній Ніжин". У семінарі взяли участь міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєнко, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Спаського Геннадій Дудченко, краєзнавці, наукові співробітники, студенти.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії НДУ ім. М. Гоголя Іван Кедун, який очолює семінар, гостинно продемонстрував гостям роботу Ніжинської Археологічної польової школи, яка знаходиться в районі Круча. Дане місце археологи називають «Нежатина нива», як було записано в літописах. Вже почались розкопки, в яких приймають участь студенти історичного факультету, адже для них це гарна практика щоб передати свої вміння і навички ніжинським школярам, які в подальшому відвідуватимуть школу. Є і перші знахідки - це частина ножиць, намисто, браслети, тощо. Також студенти практикуються у стрільбі з луку, готують польову кухню, пробують себе у ролі коваля, займаються гончарним ремеслом – виготовляють вироби з глини та обпалюють їх у власноруч зробленій печі ніжинськими археологами та слухають цікаві лекції.

У місцевих археологів багато планів, які вони будуть втілювати, адже прогнози щодо знахідок на цей рік оптимістичні.

Почесне право відкрити VI Польовий семінар надали міському голові Анатолію Ліннику, який зазначив, що міська влада приділяє значну увагу археологічній справі, оскільки це важливо для відродження історичного, туристичного центру міста та побажав знайти побільше цікавих археологічних знахідок.

Під час семінару учасники обговорили перспективи дослідження ніжинської протоагломерації, досвід археологічних експерементів в галузі створення теплотехнічних споруд, досвід поєднання археологічних досліджень та рух туризму на прикладі Ніжинської археологічної експедиції, практику використання неруйнівних методів в археологічних дослідженнях Ніжина та інші питання розвитку археології міста.

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

археологія, польовий семінар

Начальник сектора взаємодії із засобами 
масової інформації (прес-центр) 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: