Завантаження ...
banner
banner

Археологічні зони Ніжина: як приватизувати земельну ділянку?

Ніжин – древнє історичне місто, хто знає, які археологічні цінності тисячоліттями зберігаються в надрах ніжинської землі. Живуть містяни роками на власному обійсті і не знають, що там, під шарами ґрунту, на їхньому подвір’ї… Проблема починається, коли

археологія, земельні ділянки


Ніжин
– древнє історичне місто, хто знає, які археологічні цінності тисячоліттями зберігаються в надрах ніжинської землі. Живуть містяни роками на власному обійсті і не знають, що там, під шарами ґрунту, на їхньому подвір’ї… Проблема починається, коли виникає потреба приватизувати земельну ділянку, на якій розміщено їхнє власне житло, але воно знаходиться в археологічній  зоні (до речі, археологічних зон по Ніжину – 5). У такому випадку потрібен висновок  з Управління культури області, де б зазначалося, чи несе ця ділянка археологічну цінність. Потрібно проводити дослідження, а коштує така робота чималі гроші. 

На сьогоднішньому засіданні сесії депутати підтримали проект рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність». При обговоренні цього питання було зазначено, що, згідно цільової програми проведення археологічних досліджень, було виділено 100 тисяч гривень, і варто рекомендувати археологу, кандидату наук, доценту кафедри всесвітньої історії НДУ імені Миколи Гоголя Івану Кедуну, щоб ці кошти він вклав у дослідження тих ділянок археологічної зони, звідки надходить найбільше звернень ніжинців.

Голова земельної комісії депутат Андрій Деркач зазначив, що на наступне засідання комісії буде запрошено Івана Станіславовича, аби більш детально обговорити дане питання. 

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: