Завантаження ...
banner
banner

Оновлюють майданчики для збору ТПВ

У процесі своєї життєдіяльності кожна людина, навіть не бажаючи, але все ж слугує причиною утворення певної кількості твердих побутових відходів (ТПВ). Кожного дня ніжинці назбиравши відходи від своєї життєдіяльності вдома

майданчик, відходи, каркас

У процесі своєї життєдіяльності кожна людина, навіть не бажаючи, але все ж слугує причиною утворення певної кількості твердих побутових відходів (ТПВ). Кожного дня ніжинці,  назбиравши відходи від своєї життєдіяльності вдома чи на подвір’ї приватного помешкання, зносять його до спеціалізованих майданчиків для збору ТПВ.

Збирання побутових відходів є основним завданням санітарного очищення населених пунктів. В Ніжині цією важливою справою займається комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства». Збір ТПВ виконується спеціальними автомобілями з майданчиків для збору сміття. Ще наприкінці  2015 року КП «ВУКГ»  розпочало ламати усталену систему поводження мешканців зі сміттям, шляхом встановлення сміттєзбиральних майданчиків по всьому місту.

Кожен майданчик має міцний забетонований металевий каркас, огорожу з профнастилу зеленого кольору, бетонну основу під баки для сміття та спеціальні контейнери для змішаного збору сміття та роздільного.

Раніше відходи викидались самими містянами по принципу «де захочу» у Ніжині та за містом на полях, в лісах, в посадках, тощо. Таке поводження  зі сміттям було неприйнятним і йшло всупереч з поняттям культурного і цивілізованого викидання сміття. Разом зі встановленням майданчиків почалось активне їх знищення. Майданчики били, трощили, підпалювали, викопували і, навіть, розкрадали.

Згодом мешканці почали розуміти, що майданчики –  це комунальне майно і воно є спільним майном для всіх мешканців. Крім того майданчики дозволили врятувати екологію, як у Ніжині, так і за містом, а саме головне – сміття тепер збирається там, де воно повинно збиратись та звідки воно повинно вивозитись.. Люди почали берегти майно міста та деякі навіть  охороняти його , але все ж і досі трапляються різного роду пошкодження майданчиків.

Працівниками комунального підприємства «ВУКГ» було обстежено кожен майданчик на предмет різних пошкоджень. Проведено інвентаризацію з нанесенням інвентаризаційних номерів на кожен контейнер для сміття. А сьогодні розпочато плановий ремонт всіх майданчиків, які потребують цього. Наразі проводиться заміна пошкоджених листів профнастилу, що слугують огорожею майданчика.  Вже частково замінено листи огорожі майданчиків по вулицям Франка, Конституції, Василівська, Синяківська, біля кладовища Центральне по вулиці Московська. Також будуть проводитись роботи з ремонту каркасів та контейнерів для роздільного збору сміття.

Роботи тривають.

За матеріалами Унєніж
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: