Завантаження ...
banner
banner

Скільки будемо платити найближчим часом у маршрутках?

3.00, 3.50, 4.00, 4.50 - саме такі не смішні для багатьох ціни за проїзд у маршрутках міста обговорювалися 1 квітня, у Великому залі міської ради під час зустрічі з перевізниками. Адже затвердити їх вже потрібно на наступному тижні

Ціни на маршрутки у Ніжині


3.00, 3.50, 4.00, 4.50 - саме такі не смішні для багатьох ціни за проїзд у маршрутках міста обговорювалися 1 квітня, у Великому залі міської ради під час зустрічі з перевізниками. Адже залишився тиждень до того часу, як на розгляд міськвиконкому буде винесено проект рішення про підвищення тарифів у маршрутних автобусах нашого міста.

Розрахунки тарифів проведені перевізниками повністю відповідають розрахункам відділу транспорту міськвиконкому. Ціна – 4,50. Але такий тариф влаштовує лише перевізників, але аж ніяк не жителів міста.

Наприклад, пенсіонери вимагають ціну 3 гривні, представники підприємств, працівники яких добираються на роботу на громадському транспорті просять хоча б 3,50. Нагадаємо саме така вартість проїзду тепер у Чернігові. Як варіант – пропозиція створити місячні проїзні квитки наприклад по 3,50, а разовий квиток за 4 гривні. Цей варіант не задовольняє самих перевізників. Лише на маршруті за номером 39 (3,9) близько 40  авто і виникає запитання, як вони будуть ділити кошти за проїзні квитки? Запитань, на даний час, більше ніж відповідей.

Ціни на маршрутки у Ніжині

«Я такой мусор не вожу» 


Під час обговорення тарифів згадали мало не всі гріхи та заслуги перевізників. З одного боку той же Олександр Шалай неодноразово надавав безкоштовно автобуси для відділу культури, коли було потрібно поїхати на концерт в інше місто і, так само, постійно допомагає військовим, як перевезеннями, так і ремонтом техніки.

З іншого боку, скарги на водіїв через недотримання правил дорожнього руху, хамство, образи пенсіонерів і небажання брати проїзні талони.

«Я такой мусор не вожу» - саме такими словами водій маршрутки відмовив у перевезенні одній з пенсіонерок, присутніх на обговоренні.

Є запитання до перевізників щодо організації логістики: у час пік, чи коли йде електричка на Київ вони завжди затрамбовані, в той же час вдень їздять напівпорожні. Тобто є можливість зменшити кількість рейсів у такі періоди і зекономити на паливі та амортизації.

Здивувала і відповідь перевізників щодо руху транспорту в нічний час: маршрутки везуть пасажирів по подвійному тарифу, і, за словами тих же перевізників, їдуть вони в цей час як таксі. А це ж інший вид діяльності! Чи сплачують вони якісь податки за це?

І найважливіше. Ціни виросли на все, в тому числі на комунальні платежі. Заробітна плата залишилася на колишньому рівні, тобто рівень життя знизився фактично в усіх без винятку. Натомість перевізники просять зберегти їх рентабельність на попередньому рівні – 15%.

Складність теперішньої економічної ситуації в країні розуміють всі і тому і перевізникам варто потерпіти та скоротити власні прибутки, хоча б тимчасово.

В результаті зустрічі обрахунки вартості проїзду звелися приблизно до наступного: вартість палива враховується по 15 гривень за 1 літр і рентабельність закладалася 15%. При рентабельності 10% ціна проїзду знижувалась до 4 гривень. Реальна вартість газу на вчорашній день була 12.70, сьогодні вона знизилась нижче 10 гривень. Тобто ціна проїзду 3.50 стає реальною?

Остаточне встановлення вартості проїзду у ніжинських маршрутках буде зроблено на наступному засіданні міськвиконкому – у наступний четвер 9 квітня

P.S. Важливим кроком до встановлення реальних прибутків перевізників може бути лише чіткий облік кількості пасажирів. Тому всі хто зацікавлений їздити дешевше, мають просити водіїв видавати їм квитки. Обов'язково!!!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: