Завантаження ...
banner

На окраїні Ніжина ексгібіціоніст "полює" на увагу жінок

У лісах Ніжина на жіночу увагу вже другий рік поспіль «полює» ексгібіціоніст. Жінки з острахом йдуть до своїх дачних кооперативів, що знаходяться за містом (в сторону села Хвилівка). За останній місяць

ексгібіціоніст, поліція

У лісах Ніжина на жіночу увагу вже другий рік поспіль «полює» ексгібіціоніст. Жінки з острахом йдуть до своїх дачних кооперативів, що знаходяться за містом (в сторону села Хвилівка). За останній місяць до редакції надійшло більше 10 повідомлень про неспокійну ситуацію в лісовому масиві поблизу Ніжина. Зі слів очевидців, серед яких більшість жінки, чоловік демонструє свої статеві органи. До декого підходить на досить близьку відстань. Була інформація і про те, що чоловік застосовує силу. З відповідними скаргами ніжинці телефонують до поліції. Після чергової скарги від мешканки міста Валентини, редакція сайту «Нежатин» звернулась за інформацією до поліції щодо даних випадків.
 
Там повідомили, що останній виклик пов’язаний з ексгібіціоністом був 1 липня. На місце події до лісового масиву виїжджав наряд поліції, проте підозрілого чоловіка не було виявлено. Жінка, котра викликала поліцію, описувавши потенційного ексгібіціоніста, зазначала, що на вигляд йому 40 років.
 
Журналісти видання вирішили поспілкуватися з власниками дач. У розмові з нами вони зауважили, що дійсно, розмови про дану особу, з ймовірними психічними відхиленнями ведуться. Дачники остерігаються зустрічі з ексгібіціоністом, і поодинці додому не повертаються. Хто залишається на нічліг — замикають хвіртки.
 
У поліції радять при зустрічі з ексгібіціоністом по можливості фіксувати особу. І робити виклик до поліції оперативно, з місця події.
 
«Переважна більшість фактів ексгібіціонізму показує, що це люди, котрі займаються цим не від нудьги, а через те, що мають психічні розлади. У всіх випадках, коли попередньо стикались з такими порушниками громадського порядку, вони мали саме психічні захворювання. Не було тих, хто робив це з мотивами хуліганства. Якщо ви особисто стикнетесь з таким випадком, неодмінно телефонуйте в поліцію – 102. Поліція, у таких випадках, затримавши порушника громадського порядку, займається не лише каранням, але й сприяє у наданні медичної допомоги», – зазначають у Ніжинському відділку поліції.
 
ДОВІДКОВО:
 
ХТО ТАКИЙ ЕКСГІБІЦІОНІСТ?
 
Доцент кафедри медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Антоній Мельник пояснює, що ексгібіціонізм – це досягнення сексуального задоволення шляхом демонстрації своїх статевих органів і геніталій в більшості випадків іншим людям. Це прийнято вважати як сексуальне відхилення, а не загальне психічне відхилення.
 
Психолог розповідає, що в сексуальному розвитку людини іноді трапляються аномальні відхилення які пов’язані з методом і способом досягнення сексуального задоволення або збудження. У випадку з ексгібіціоністами, задоволення та збудження наступає лише тоді, коли особа демонструє свої органи тіла, в основному – геніталії.
 
Причини виникнення такого відхилення мають соціальний, а не фізіологічний вроджений характер.
 
«Часто прояви ексгібіціонізму можуть виражатися вже у підлітковому віці. Така аномалія може бути викликана психологічною травмою в дитинстві. Це могло бути фізичне, психологічне чи сексуальне насильство», – каже спеціаліст.
 
Ексгібіціонізм може бути викликаний і захворюванням на шизофренію. Зовні, у звичайному житті, відрізнити таких людей від інших практично нереально.
 
«Ці люди іноді мають власні сім’ї, ходять на роботу. Вони часто бувають цікавими у розмові. Чимало з них інтелектуали, ерудити. Часто такі люди творчі», – характеризує Антоній Мельник.
 
А от жінки рідко бувають ексгібіціоністами. Це пов’язано з тим, що різні статі по-різному сприймають сексуальність. Якщо чоловіки реагують на візуальні сигнали, то жінки – на дотики та слух.
 
Цікаво, що прояви активності ексгібіціоністів часто бувають пов’язані з магнітними коливаннями в природі, зміною пори року, фазами місяця. Тому загострюються відхилення таких людей найчастіше навесні у повню.
 
ЯК ВЕСТИ СЕБЕ ПРИ ЗУСТРІЧІ?
 
Антоній Мельник запевняє, що ексгібіціоністи не агресивні і до фізичного насильства чи навіть безпосереднього контакту вони не здатні. Такі чоловіки часто є імпотентами. Емоційне і сексуальне задоволення вони отримують у тому випадку, коли у іншої сторони є відповідна, очікувана ними реакція на їхні дії.
 
«Це люди, яким не головний процес, а зворотна реакція, і вони на неї працюють. Якщо вони її не отримують, то в переважній більшості відчувають панічній страх і починають тікати», – пояснює психолог.
 
Очікувана ними реакція обов’язково передбачає переляк, обурення, розпач. Якщо ж «жертва» ексгібіціоніста починає проявляти нетипову реакцію, – спокій, байдужість, або просто неуважність – збоченець скоріш за все втече. Якщо ж демонструвати самовпевненість, агресію, то таким чином можна самоствердити і себе, і налякати ексгібіціоніста.
 
Психолог Мельник радить, що саме байдужість і вигляд ніби ви нічого не побачили – це найгірша реакція, на яку може наштовхнутися ексгібіціоніст і найоптимальніша реакція для вас.
 
«Потрібно усвідомити, що це люди, які часто переживають глибокі страждання і яким самостійно неможливо справитися зі своєю проблемою. Своє обмеження в гармонії почуттів вони компенсують через щось інше», – пояснює Антоній Мельник.
 
Наслідки від зустрічі з ексгібіціоністом можуть бути у вигляді фобій навіть у дорослих людей. У них закріплюється певний асоціативний ряд предметів, речей, образів, пов’язаних з цією подією. Наприклад, людина може надалі насторожено сприймати людей у певному одязі, місця зустрічі з ексгібіціоністом, навіть погоду, при якій сталася зустріч або пору року.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: