Завантаження ...
banner
banner

Дошкілля та позашкілля Ніжина: проблематика й перспективи

Фінансово-економічну ситуацію у дошкільних закладах Ніжина розглядали сьогодні, 9 липня, в ході наради керівництва міста та представників дошкілля, позашкілля та спортивних закладів міста. На початку засідання начальник управління освіти

дошкілля, управління освіти, проблематика, перспективи

Фінансово-економічну ситуацію у дошкільних закладах Ніжина розглядали сьогодні, 9 липня, в ході наради керівництва міста та представників дошкілля, позашкілля та спортивних закладів міста.

На початку засідання начальник управління освіти С. Крапив'янський відзначив, що спостерігається тенденція до зменшення кількості працівників вищеперерахованих закладів. Так, в садочках, порівняно з минулим роком, тепер працює менше на 3 особи, у позашкіллі – менше на 2 і у спортивних закладах – менше на 1.

Також зазначили, що  по семи садочках Ніжина є перевитрати за рік у сумі 2,7 мільйона гривень

Обговорили можливість скоротити деякі гуртки через дефіцит коштів. Є гуртки, які дублюються (в ДБЮ та СЮТ). Дійшли згоди, що потрібно визначити оптимальну кількість гуртків на ті кошти, які наявні. 

Було зазначено, що по ДНЗ додаткова потреба до кінця року складає 3,7 млн. грн., тобто не вистачає лімітів на 2 місяці. По позашкіллям – вистачає на рік, а на ДЮСШ є потреба виділення коштів на 1 місяць.

Керівництво дошкільних закладів звітувало про наповнюваність груп, відвідуваність, перспективи та проблемні питання. Щодо останніх, то в ДНЗ №1 потрібно провести утеплення, ДНЗ №2 займається реставрацією фасаду (а потрібно ще привести до ладу дах), керівництво садочка № 7 просить замінити асфальтне покриття біля будівлі, ДНЗ №9 – замінити вікна та фундамент, ДНЗ №12 потребує в заміні каналізації, персонал садочка №13 висловив потребу в заміні 14 міжкімнатних та двох вхідних дверей, ДНЗ № 23 хвилює температурний режим між першим та другим поверхом їхньої будівлі. 

Міський голова А. Лінник наголосив, що це перша такого роду відкрита нарада, де всі присутні почули та обговорили проблематику дошкільних та позашкільних закладів. 

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: