Завантаження ...
banner

Скільки людей у Ніжині та районі захворіли на гострі кишкові інфекції?

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг кількості захворілих в Ніжині та Ніжинському районі

гострі кишкові інфекції, захворюваність

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг кількості захворілих в Ніжині та Ніжинському районі. 

За період з 27 червня по 4 липня в лікувально-профілактичні заклади міста Ніжин за медичною допомогою звернулося 6 хворих на гостру кишкову інфекції, серед них 1 дитина. 

По Ніжинському району зареєстровано 2 випадки захворювання на ГКІ, всі дорослі. 

Фахівцями Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України», в межах повноважень, проведено комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів у вогнищах кишкових інфекцій, взято на дослідження за санітарно-мікробіологічними показниками 4 проби харчових продуктів та 1 проба води з трубчастого колодязя. Всього у вогнищах інфекції виявлено 8 контактних. 

Під час проведення епідеміологічного розслідування встановлені фактори, що ймовірно сприяли захворюванням на ГКІ : молочні продукти – 2 випадки; овочі – 3; м’ясні продукти – 1, риба – 1 ; яйця – 1. 

Основними умовами, що сприяли захворюванню на кишкові інфекції стали порушення санітарно-гігієнічних правил при зберіганні та приготуванні харчових продуктів, нехтування правилами особистої гігієни.

mynizhyn.com за матеріалами Ніжинський міськрайонний відділ ДУ "Чернігівській обласний лабораторний центр МОЗ України"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: