Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині розпочав роботу церковно-освітницький проект «ДАР»: подаруйте собі натхнення!

Відучора (9 липня) у Ніжині розпочав роботу духовно-освітницький проект: гостинно відкрила двері всім бажаючим Дитяча Академія Розвитку «ДАР», що діє на базі храму свт. Іоана Тобольського (настоятель отець Сергій Чутченко). Перший урок

Ніжин, храм, духовно-освітницький проект, заняття, мистецтво

Відучора (9 липня)  у Ніжині розпочав роботу  церковно-освітницький проект: гостинно відкрила двері всім бажаючим Дитяча Академія Розвитку «ДАР», що діє на базі храму свт. Іоана Тобольського (настоятель отець Сергій Чутченко). Перший урок академії – мистецтво – пройшов натхненно: діти малювали, ділилися гарним настроєм та вивчали ще нові для них терміни в мистецтві.

Керівник проекту Юлія Чутченко для сайту Мynizhyn.com розповіла, що заняття в «ДАР» – багатогранні, поділені за інтересами та для різних вікових груп. Це і вищезгадане мистецтво, що включає в себе музику та образотворче мистецтво, і декоративно-прикладне мистецтво (графіка, рисунок). 

«У планах, – ділиться Юлія Василівна, – відкрити тут ще й дитячий садок денного типу, а також створити іконописну школу. Це – нова для нашого міста і, повірте, дуже потрібна справа. Також хочемо облаштувати майстерню рукоділля, де б бажаючі займалися вишивкою церковних облачень».

Крім цього, із серпня буде діяти Недільна школа для діток та молоді. Вже є 5 охочих. Крім церковного співу, тут будуть проводиться бесіди, розглядатися різні соціально-адаптовані моменти та актуальні для відвідувачів питання з точки зору релігії.
 
Важливо, що на базі цього проекту можна отримати й підготовку до ЗНО. За словами Юлії Чутченко, уже проводяться заняття з біології, української мови, англійської мови та історії.

Планів багато, але все опирається в кошти. Керівники проекту вдячні людям, які  доклали зусиль, аби цей церковно-освітницький проект розпочав свою роботу в нашому місті. Сподіваємось, що з часом здійсниться мрія всіх, хто до цього причетний, і у Ніжині буде створено український центр з національним вихованням.

Набір в групи триває, то ж долучайтеся! Творчість, віра, розвиток  та позивний настрій – це прекрасно!

Валентина Пильник

Ніжин, храм, духовно-освітницький проект, заняття, мистецтво

Ніжин, храм, духовно-освітницький проект, заняття, мистецтво

Ніжин, храм, духовно-освітницький проект, заняття, мистецтво

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: