Завантаження ...
banner

Орендну плату важливим для міста об'єктам зменшили

Проект рішення "Про встановлення зменшеного розміру орендної плати" викликав в ході засідання сесії міськради сьогодні, 7 серпня, бурхливі обговорення. Даний проект стосується трьох об'єктів: центру "Позитив", орендованого медичним коледжем приміщення по вулиці Московській та міського

оренда, пільга, обговорення

Проект рішення "Про встановлення зменшеного розміру орендної плати" викликав в ході засідання сесії міськради сьогодні, 7 серпня, бурхливі обговорення. Даний проект стосується трьох об'єктів: центру "Позитив", орендованого медичним коледжем  приміщення по вулиці Московській та міського Центру зайнятості.

Депутат В. Мамєдов повідомив, що комісійно було прийнято рішення надати першому з вищезгаданих об'єктів пільгу в розмірі 75%, втім сьогодні центр "Позитив" пред'явив документи, де зафіксовано значні кошти, витрачені на ремонт. З цієї причини було озвучено пропозицію надати пільгу 99%.

"Медичний коледж просить 75%, а щодо Центру Зайнятості, то на комісії було вирішено надати пільгу 50%", – зазначив В. Мамєдов. Проте на сесійне засідання завітав представник центру зайнятості, який прозвітував про проведені ремонтні роботи на значні суми. "У 2017-2018 рр. було витрачено більше 867 тисяч грн. на ромонт покрівлі та встановлення 26 пластикових вікон. Ще 12 чекають на встановлення, є домовленість з обласним керівництвом. Витрачена сума врази більша за ту, яку місто буде мати з орендної плати", – наголосив представник Центру зайнятості та висловив прохання надати їм пільгу 99%.

Висловилися присутні в сесійній залі депутати. Так, О. Щербак зазначив: "Копійка гривню береже. Треба думати про міський бюджет. Ми надаємо такі пільги, а потім шукаємо, де взяти кошти на різні заходи (спортивні, туристичні тощо)".

А. Деркач зазначив: "Пільгу надавати потрібно, але слід підходити до цього виважено".

Ю. Хоменко наголосив: "Усі ці об
'єкти вкрай важливі, тому я вважаю за доцільне надати всім пільгу, якої вони потребують".

Підсумував А. Сліпак: "Варто розробити чітку процедуру надання пільг і дотримуватись її, щоб прийняття рішення не залежало від настроїв депутатів".
 
Рішення прийняли, 21 депутат проголосував "за". Пільгу буде надано.

Валентина Пильник 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: