Завантаження ...
banner
banner

Згоду на будівництво не надали

Проект рішення "Про надання згоди на будівництво фізичній особі..." учора, 7 серпня, в ході пленарного засідання викликав у депутатів суперечливі думки. На території ринку Афганець (на фасадній частині) фізична особа підприємець хоче

ринок, земельна ділянка, оренда, кіоск

Проект рішення "Про надання згоди на будівництво фізичній особі..." учора, 7 серпня, в ході пленарного засідання викликав  у депутатів суперечливі думки. На території ринку Афганець (на фасадній частині) фізична особа підприємець хоче розмістити кіоски. Підприємець просить надати йому згоду на будівництво на земельній ділянці, яку він орендує. До того ж, підприємець обіцяє врахувати питання благоустрою міста на даній території.

Думки присутніх розділилися. Депутат Олег Щербак зауважив: "Маємо подібну практику по вулиці Московській, біля ринку: будують фасадом на дорогу, користуються нашою територією і не платять гроші. Щоб прийняти правильне рішення, не варто забувати про загальний вигляд міста: якщо вихідна частина приміщення буде на тротуарі, то будуть тут і морозильні камери, і навіси і т.п. Я вважаю, потрібно внести застереження щодо цього".
 
Натомість депутат Ю. Хоменко висловив позитивну думку: "Це дуже добре, що в Ніжині щось будується, такі ініціативи потрібно підтримувати".

Свої побоювання озвучив О. Ющенко: "Земля комунальна. Якщо на ній буде збудовано споруди, підприємець зможе спокійно забрати їх собі. По суті, тут поставили кіоск без дозвільних документів". 

А. Деркач наголосив: "Ця земельна ділянка суто ринкова. Вана дає досить непоганий прибуток".

Д. Тимошик зауважив: "Чому ми повинні її комусь дарувати? Це центральна сторона міста".

Врешті-решт, відбулося голосування. "За" виявилися лише 13 депутатів із 21 присутнього. Рішення не прийняте.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: