Завантаження ...
banner
banner

Жахливі умови в електричці Київ - Ніжин: «Укрзалізниця» дала своє пояснення

На урядову «гарячу лінію» з початку поточного року надійшло близько 1500 звернень, які стосувалися компетенції Акціонерного товариства «Українська залізниця». Так, пенсіонерка з Київа поскаржилася на неякісне

Укрзалізниця, електричка, умови

На урядову «гарячу лінію» з початку поточного року надійшло близько 1500 звернень, які стосувалися компетенції Акціонерного товариства «Українська залізниця».

Так, пенсіонерка з Київа поскаржилася на неякісне обслуговування пасажирів у приміській електричці в напрямку Київ-Ніжин. Вона зауважила, що у вагонах - тиснява, сидячих місць не вистачає, зважаючи на стан здоров’я та вік, їй важко стояти. Заявниця стверджує, що лише інколи в електропоїзді вісім вагонів, але зазвичай їх шість. Жінка просила сприяння у вирішенні проблеми: вжитті заходів щодо збільшення кількості вагонів хоча б в еклектричці за цим напрямком.

Керівництво регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» повідомило заявницю, що відповідно до статті 10 Закону України «Про залізничний транспорт» придбання електропоїздів та дизель-поїздів для приміського сполучення здійснюється за рахунок коштів залізниць із залученням коштів місцевих бюджетів. Проте, з місцевих бюджетів кошти на ремонт та придбання рухомого складу не виділяються взагалі. За таких умов доводиться вимушено скорочувати кількість вагонів у складах електропоїздів, що призводить до зниження обсягів перевезень і, як наслідок, зменшення надходжень. У разі відшкодування заборгованості, кошти будуть направлені на відновлення рухомого складу.

mynizhyn.com за матеріалами ukrinform.ua
фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: