Завантаження ...
banner

Засідання ярмаркому: для ніжинців виступатимуть богатирі, а гостям подарують діжки з огірками

Час летить швидко, і в передостанній день літа відбулося чергове засідання ярмаркому: готувалися до Покровського ярмарку, який відбудеться 10-13 жовтня. Присутні ознайомилися з планом заходів з підготовки та проведення цього

ярмарок, гості, подарунки

Час летить швидко, і в передостанній день літа відбулося чергове засідання ярмаркому: готувалися до Покровського ярмарку, який відбудеться 10-13 жовтня. Присутні ознайомилися з планом заходів з підготовки та проведення цього масштабного заходу (план включає в себе зустріч почесних гостей, виготовлення білбордів, сітілайтів, виготовлення схеми розміщення торгових місць народних майстрів, забезпечення чергування карети швидкої під час відкриття свята, розміщення узгодженої схеми ярмарку на сайті Ніжинської міської ради та інше). Даний план буде затверджено виконкомом.

Представниця ПП "Копиця", яка була присутня на засіданні, заявила, що і цього року, вже традиційно, у рамках Покровського ярмарку за підтримки засновників благодійного фонду "Копиця" Н. Копиці та А. Копиці буде проводитись дитячий та юнацький конкурс талантів «Співоче поле біля Копиці». Діти будь-якого віку зможуть проявити свої вокальні, танцювальні чи інші мистецькі таланти та отримати цікаві призи. Представниця просила по можливості надати їм більше місця, на що члени ярмаркому не заперечували.
 
Цього року на ярмарку можна бути придбати навіть авто, звісно, маючи бажання і достатньо фінансів. Троє нових легкових авто буде представлено на виставці-продажі, яка, ймовірно, розміститься на площі в районі зупинки автобуса №14. До речі, така виставка діяла і минулого року, але чомусь залишилася малопоміченою.

Із зіркою, яка б співала для ніжинців, не визначилися. "Основним кістяком заходу будуть ніжинські артисти", – підкреслила начальник управління культури і туризму Т. Бассак.

Але шоу все таки неодмінно буде: про своє бажання дивувати ніжинців заявив відомий український стронгмен Олександр Пеканов. За півторигодинний виступ на площі О. Пеканов з командою просять 7 тисяч грн. Ярмарком погодився, адже Ніжин уже захоплювався майстерністю та силою цих богатирів.

Що подарувати почесним гостям? – це питання стало ключовим на сьогоднішньому засіданні. Почесних гостей приїде до Ніжина аж 30, сума, запропонована на придбання для них сувенірів – 15 тисяч. Тобто, подарунок одному гостю вартує 500 грн. І вирішити, що саме дарувати, потрібно було саме сьогодні.
 
Т. Бассак запропонувала придбати картини ніжинської майстрині "Ніжин козацький", одна така робота оцінена в 400 грн., або роботу іншої ніжинської мисткині – картини-обереги.
 
Начальник відділу інвестицій та розвитку інфраструктури Денис Ворона запропонував, як варіант подарунку, частину офісного набору, виготовленого з дерева. Напис на ньому може бути будь-який.

Ще одна сувенірна річ, представлена сьогодні –  керамічна діжка з огірком на кришечці і написом "Ніжинські солоні огірки". Діжка, об'ємом біля 2 літрів – ручної роботи і виготовлена в Миргороді. Ціна – 400 грн.

І тут думки присутніх розділилися. Хочеться і здивувати почесних гостей подарунком, і зекономити. Дехто відкрито виступав проти таких дорогих подарунків, наполягаючи придбати щось скромніше. Інші ж навпаки, хотіли подарувати гостям приємні враження про наше місто. Вирішили обирати з двох варіантів: або всім гостям дарувати діжки, або половині – діжки, решті – картини козацького Ніжина.
Щодо діжок, то їх будуть дарувати не порожніми, а вже наповненими солоними огірочками.
 
Тож, в процесі голосування, за те, щоб дарувати лише діжки виступили 10 членів ярмаркому, а за те, щоб вчинити 50/50 (діжки і картини) – 11. Міський голова, який в цей час проводив прийом громадян, теж має право голосу, тож його думку теж буде враховано. "Якщо зявиться ще третя пропозиція, то екстрено зберемо оргкомітет", – заявив заступник міського голови Г. Олійник.

Валентина Пильник

ярмарок, гості, подарунки


ярмарок, гості, подарунки

ярмарок, гості, подарунки

ярмарок, гості, подарунки

ярмарок, гості, подарунки

ярмарок, гості, подарунки

ярмарок, гості, подарунки

ярмарок, гості, подарунки

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: