Завантаження ...
banner

З 15 квітня їздити у маршрутках будемо за новими цінами

Сьогодні виконавчий комітет міської ради прийняв рішення стосовно нових тарифів за проїзд у громадському транспорті. З 15 квітня, коли і вступлять у дію нові тарифи, проїзд коштуватиме 3,50 грн. а для школярів, як і раніше 1 грн.

Транспорт, виконком голосування
Виконком голосує за нові тарифи

З 15 квітня проїзд у маршрутках зросте до 3 гривень 50 копійок. Саме таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради на черговому засіданні, що відбулось 9 квітня у  великому залі міськвиконкому. Діти віком до 14 років у період навчання зможуть їздити по 1 гривні. Пенсіонери до 1-го липня зберігають право їздити по талонах, а от вартість їх проїзду після цієї дати ще буде обговорюватися і вирішуватися у червні.

Прийняття тарифів, незважаючи на тривалі попередні обговорення, і цього разу не пройшло гладко та ідеально. За проектом рішення була пропозиція встановити тариф у розмірі 3.50, а для дітей – по 1.50 гривні. Відразу ж була висунута вимога обмежити ціну на проїзд 3 гривнями, а для дітей – 1 гривнею. Перевізники пішли на поступки, але лише частково – або 3 і 1.50, або 3.50 і 1 гривня. В результаті було проголосоване саме останнє рішення.
 
І депутати, і громадські активісти, які були присутніми на виконкомі, поставили перевізникам цілий ряд вимог. Зокрема, водії мають припинити палити в автобусах, вимкнути шансон, почати чемно поводитися з пасажирами, в першу чергу пенсіонерами (в залі повідомили, що бачили як водій маршрутки з номерним знаком 22-30 висадив з пенсіонерку і викинув з машини її палицю). Самі перевізники зобов’язалися розмістити в салонах своїх автобусів інформацію з номерним знаком автомобіля і номерами, за якими пасажир може поскаржитися на водія. Як будуть виконуватися ці вимоги – скоро побачимо.
 
Найбільш актуальним залишається питання точного обліку кількості пасажирів маршрутних автобусів, адже саме від цього, у великій мірі, залежить вартість проїзду. Як організувати такий облік – питання яке варто вирішити вже цього року.

главний портал нежина, нежин ком, новости нежина, сайт нежин, нежин сайт
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: