Завантаження ...
banner

Відділення закриваються, а поштарів не вистачає: ситуація з Укрпоштою на Ніжинщині

Сьогодні, 19 вересня, у малому залі виконавчого комітету відбулось засідання Громадської ради. Одним із пунктів порядку денного була зустріч із представниками Укрпошти. Досить складну ситуацію із даним монополістом як в області, так і в Ніжині обговорюють вже давно

Укрпошта, Громадська рада, відділення, проблеми

Сьогодні, 19 вересня, у малому залі виконавчого комітету відбулось засідання Громадської ради. Одним із пунктів порядку денного була зустріч із представниками Укрпошти. 

Досить складну ситуацію із даним монополістом як в області, так і в Ніжині обговорюють вже давно. 

Як розповіла представник Укрпошти Тетяна Павлівна, у Ніжині раніше працювало 12 відділень пошти, зараз працює 7. Ніжинський район обслуговує 5 автомобілів. Стаціонарні відділення залишились тільки у великих селах  - це Вертіївка, Талалаївка і Лосинівка. 

Укрпошта, Громадська рада, відділення, проблеми

"Все поступово налагоджується", - зазначила Тетяна Павлівна. Проте, як і раніше є постійна проблема із персоналом - кадрів не вистачає, бо зарплата занадто низька. Поштар отримує всього 2 тис. грн. (поштарі працюють на 0,6-0,7 ставки).

Також на засіданні Громадської ради виступили редактори ніжинських місцевих і районних газет. Основне зауваження - до підписників не доходять газети, або доходять із запізненням. Так місцеві видання втрачають своїх підписників і заробіток. Крім того, саме через Укрпошту видання часто зазнають збитків.

Як зауважили редактори, до реформування Укрпошти таких проблем не було. Редакції газет і поштарі тісно співпрацювали, рекламували один одного. Зараз ситуація категорично інша.

Зазначимо, що реформують Укрпошту лише в Чернігівській області, це так званий пілотний проект. Територія нашої області найменш заселена і відділення Укрпошти просто закривають через економічну недоцільність (чим і заводять людей, особливо похилого віку, у глухий кут). Укрпошта знаходиться на самофінансуванні і як зауважила представник даної організації, несе постійні збитки.

Члени Громадської ради вислухавши всі сторони дійшли висновку, що вирішити ці проблеми може тільки вище керівництво Укрпошти і держави. Тож погодили написати звернення у Міністерство інфраструктури України, до керівництва пошти, депутатів, уряду і президента з проханням відновити роботу закритих відділень Укрпошти і посприяти у вирішенні питань договорів між редакціями і поштою (гарантувати вчасну доставку газет) та інш.

Для подальшого лобіювання цих питань створять робочу групу.

Наталія Нікітіна

Укрпошта, Громадська рада, відділення, проблеми

Укрпошта, Громадська рада, відділення, проблеми
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: