Завантаження ...
banner

Рентген-апарат знову вийшов з ладу... На Успенській працює резервний

Питання ренген-апарату обговорють у Ніжині досить часто. Сьогоднішня розширена нарада у міськвиконкомі не стала виключенням. Головний лікар Центральної міської лікарні ім. М. Галицького Олександр Костирко доповів

рентген-апарат, лікарня

Питання ренген-апарату обговорють у Ніжині досить часто. Сьогоднішня розширена нарада у міськвиконкомі не стала виключенням. Головний лікар Центральної міської лікарні ім. М. Галицького Олександр Костирко доповів, що ренген-апарат постійно виходить із ладу. Останній раз його ремонтували в п'ятницю. Цього ремонту вистачило на два дні. 

Зараз до лікарні терміново викликами підприємство, яке обслуговує даний рентген-апарат.

Апарату більше 30 років і з 1991 року деталі до нього не випускаються. Тому ремонтують тим що є - б/у деталями.  

На даний час у Ніжині працює резервний рентген-апарат, який розташований по вулиці Успенській, 8. Там працює до 18.00 рентгенлаборант. Пацієнти, які самостійно не можуть дістатися туди, лікарня транспортує з використанням автотехніки приймального відділення.

У лікарні також є переносний рентген-апарат, який використовується для пацієнтів з важкими травмами і хірургічними патологіями.

Як зазначив Олександр Костирко, на даний час проходить переговорна процедура щодо закупівлі двох нових пересувних рентген-апаратів, якими планували забезпечити стаціонарне відділення.

А для того, щоб надавати допомогу населенню планують закупити більш потужний рентген-апарат, який коштує близько 3 млн. грн. Де взяти кошти у міськраді ламають голову вже не перший місяць.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: