Завантаження ...
banner
banner

Учасниці "Голосу країни" Тетяні Молибозі у школі з музики ставили "дев’ятки"

На сліпих прослуховуваннях у співочому шоу «Голос країни» у програмі від 9 квітня заспівала наша землячка, ніжинка 20-річна Тетяна Молибога. І хоча до дівчини не повернувся жоден із чотирьох тренерів, та для Тетяни і її сім'ї участь — уже велика перемога.

На сліпих прослуховуваннях у співочому шоу «Голос країни» у програмі від 9 квітня заспівала наша землячка, ніжинка 20-річна Тетяна Молибога. І хоча до дівчини не повернувся жоден із чотирьох тренерів, та для Тетяни і її сім'ї участь — це вже велика перемога.


Тетяна на сцені "Голосу країни"

«Не їла, не гуляла, а тільки б співала»

Тетяна — єдина дитина у сім'ї Наталії та Миколи Молибог. Наталія Анатоліївна працювала продавцем, зараз займається домогосподарством, через хворобу. Микола Вікторович працює на залізниці бензопильщиком. Великих статків та амбіцій у родини немає. Самі дивуються, звідки у доньки цілеспрямованість та самовпевненість.

— Я не дуже наполеглива. Завжди на задній парті, аби не чіпали, — згадує мама. — А Таня ще у школі вирішила, що буде співачкою.
 
— Звідки талант у Тетяни?
— Обидві бабусі співали. І дід на гармошці грав. Ще як Тетянка у садочок ходила, то брала з дезодлрант і співала. І сама собі, і на вулиці сусідам.
 
Таня і сама згадує, як сиділи у селі з татом і під гармошку співали «Пусть бегут неуклюже».
 
— Талант примітила у доньки учителька хорового співу Людмила Сидоренко. У другому класі запросила її на хор. Таня приходить додому і каже: «Людмила Олександрівна сказала, що я буду співачкою».
 
Буває, йду її зустрічати з групи продовженого дня восени чи зимою десь годині о п'ятій вечора. Темно уже. Нікого не видно. Де моя дитина, думаю. Аж чую, співає хтось. Підходжу — моя Таня.

Вчилася і у музичній школі, на бандурі. Але ми бачили, що то не її. За два місяці і покинула. Вона б не їла, не спала, не гуляла, тільки б співала.
 
Після дев'ятого класу донька сказала: «Вчитися у школі не хочу». Зібралася вступати до Ніжинського училища культури. Я і сама бачила, що математика, фізика їй не подобаються. Учителі мені скаржились, що Таня пропускала уроки через виступи у хорі. А я згадую, що і сама учитись не хотіла. Ну, чого я буду її примушувати? Табличку множення знає, читає, пише грамотно. З музики школу закінчила з «дев'яткою», — усміхається мама.

— В училище забрали з руками і ногами. Вступила на хорового диригента. Вчилася натхненно. Шкодую лише, що не брали приватні уроки з вокалу. Тільки вступила, одразу сказала, що училища мало, аби стати співачкою.
 
— Відмовляли від такої професії?
— Ще й як відмовляла, — зізнається Наталія Анатоліївна. — Бо до її мрій дуже скептично і в школі, і в училищі ставилась. «Це не для нас. Треба гроші», — казала їй. Я налаштовувала її на іншу професію, наприклад, бухгалтера. Це більш реально для простих людей. Я бачила, що талант у Тані є. Але все одно не вірила, що вона могла скрізь сама вступити, ще й на безкоштовне.
 
— На перукаря чи кухаря можу піти вчитися будь-коли, а здійснити мрію дитинства — лише у молодому віці, — упевнена Таня. 
 
Після закінчення Ніжинського училища культури і мистецтв імені Марії Заньковецької Тетяна вступає до Київського національного університету культури та мистецтв (у народі — інститут Поплавського) на спеціальність хоровий диригент.
 
— Я у лікарні лежала, — розповідає Наталія Анатоліївна. — А у доньки і екзамени, і випускний, і вступати треба. І все вона сама. Казала, що всі поприїжджали на екзамени з батьками. Бояться. «А чого, — каже, — там боятися? Прийшла навчатися, здавай екзамени». Вийшла, щось їм там рубонула. Я до Києва дісталась лише у жовтні, коли продукти відвозила, як Таня не могла на вихідні приїхати.
 
— В училище для мене вступити було навіть важче, ніж до столичного університету. Бо я була ще малою дитиною. При вступі в університет складним було лише знайти дорогу, — жартує Таня. — Кажуть, що у Поплавського хабарі беруть. Але у мене навіть грошей немає, щоб хабарі давати.
 
«Сорочку батьку нагладили і поїхали»
 
— «Голос країни» раніше навіть не вважала серйозним конкурсом, — зізнається Тетяна. — Більше подобався «Х-фактор». Двічі ходила на прослуховування. Але до зйомок так і не дійшло.
— Таня жодного конкурсу не минає, — говорить мати. — Наприклад, їздила у Болгарію, де зайняла перше місце з вокалу на конкурсі «Слов'янський венець».
 
Коли у Ніжині відкривався караоке-клуб, приїздив Ігор Кондратюк. Вона зайняла друге місце, у подарунок отримала величезного собаку-іграшку. А ще Ігор запросив її в «Караоке на Майдані». Поїхали удвох з подружкою. Холодно тоді дуже було, вітрюган. Привезла звідти яйця. Ми їх посмажили, а коробку з автографом Кондратюка зберігає і досі. Є автограф і від співачки Міли Нітич. Вона у Ніжині на площі виступала. Тоді співала і з глядачами. І сказала: «Ця дівчина піде далеко», — з гордістю згадує мама. — А ще у нічному клубі виграла золоту підвіску.
 
— Як потрапили на «Голос країни»?
— Вони мені самі подзвонили. Навіть не знаю, звідки номер взяли, — відповідає дівчина. — Тоді вирішила: це знак.
 
— Я і не думала, і не гадала, що ми, такі прості люди, без грошей, могли пройти, — не стримує емоцій Наталія Анатоліївна. — Про те, щоб їхати нам з батьком, навіть не роздумували. Одразу зібрались. Дуже чекали цього дня, переживали. Батьку сорочку випрасували та й поїхали. Таня була у своєму платті, а куртку і туфлі дали, бо пісня рокова. ЇЇ вбрання не підходило (на конкурсі Тетяна заспівала - "It's my life").
 
Тетяна звичайно, дуже засмутилася, що жоден тренер не повернувся до неї, для нас це велика перемога. З першого разу попасти на «Голос країни», на сліпі прослуховування! Люди по п'ятому разу приходили.
 
А мене і в маршрутці після передачі впізнавали, — згадує жінка. — Питали, чи це нас по телевізору показували. «Нас», — з гордістю відповідала. Передачу дивилися з батьком і братом моїм. А тоді вже я по Інтернету відео разів із десять точно по крупинках переглядала.
 
— Ким бачите себе у майбутньому? 
— Тільки співачкою. І я нею стану. Більше ніяк.
 
— Зіркою себе відчуваєте?
— Мені ще далеко. Але початок уже є.
 
Тетяна пообіцяла, що і наступного року піде на «Голос країни», тільки краще підготується.
 
«Ветер с моря дул. Нагонял еду...»
 
Так співала Таня в дитинстві. І надув же їй той вітер... Років до 12 донька худою була. А тоді раптом почала повнішати, хоча зі здоров'ям усе гаразд, — говорить Наталія Анатоліївна. — Та вона з приводу зовнішності не дуже переймається. Навіть може пожартувати над собою.
 
І справді, на сторінці Тетяни у соцмережі рецепт дієти: «Новая диета: З дня — только соки; 5 дней — талько каши; 7 дней — талько яблоки. Потом 9 дней... Потом... 40 дней».
 
— Як кізочка була. А тоді почала гладшати, — згадує про себе дівчина. — Але комплекси з цього приводу були лише у школі. Коли пішла до училища, зрозуміла: «Таня, ти не остання людина в цьому світі». Я вважаю, навіть, що це моя перевага, моя родзинка. Аби була худою, то не так цікаво було б на мене дивитись. Схуднути, звичайно, хочу, але щоб худою, як тріска, — ні.
 
На шоу «Зважені і щасливі» не збираєтесь?
— Туди треба йти, якщо людина втратила над собою контроль. У мене сила волі хороша. Зможу сама впоратися. От уже півроку займаюся у спортзалі.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: