Завантаження ...
banner

На дослідження ніжинських підземель виділили 200 тисяч

Об'єкт, унікальність якого захоплює поки що тільки ніжинців, але, із вкладенням коштів у ряд робіт та археологічних досліджень, він може стати причиною численних відвідувань нашого міста туристами: ніжинські підземелля. Кілька років тому

підземелля, археологи, кошти

Об'єкт, унікальність якого захоплює поки що тільки ніжинців, але, із вкладенням коштів у ряд робіт та археологічних досліджень, він може стати причиною численних відвідувань нашого міста туристами: ніжинські підземелля.

Кілька років тому розкопки на території Всіхсвятської церкви виявили існування 12 підземних приміщень. Але для того, щоб з головою зануритися в цю таємничу історію та дослідити її, потрібні кошти...


На сьогоднішній сесії міськради депутатами було підтримана рекомендація профільних комісій, які вже розглядали це питання. Так, на подальші роботи з історичним минулим нашого міста потрібно 2 млн 540 тис грн.

Цю суму ще на засіданні бюджетної комісії озвучила начальник управління культури та туризму Ніжина Т. Бассак, зазначивши, що сюди включено всі роботи.

У бюджеті Ніжина на наступний рік цю суму запланували, проте поки що виділили 200 000 грн. 

Валентина Пильник
фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: